Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Πλέγμα θεσμικών και χρηματοδοτικών παρεμβάσεων προς τους δήμους, στηρίζει το υπ. Οικονομίας

Πλέγμα θεσμικών και χρηματοδοτικών παρεμβάσεων προς τους δήμους στηρίζει το υπουργείο Οικονομίας, για την ανάπτυξη των υποδομών τους και τη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες.

Αυτό επεσήμαναν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και ο γγ Δημοσίων Εσόδων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής, στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).


Ο κ. Χαρίτσης παρουσίασε μία σειρά από δράσεις που υλοποιεί το υπουργείο, μέσα από τις οποίες ενισχύονται άμεσα οι δήμοι.

Αυτές αφορούν τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, από τα κονδύλια των οποίων μεγάλο μέρος κατευθύνεται στις τοπικές κοινωνίες, το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (με αυξημένο προϋπολογισμό για φέτος που φθάνει το 1 δισ. ευρώ), αλλά και το Ταμείο Υποδομών, το οποίο, με πόρους άλλο 1 δισ. ευρώ, θα χρηματοδοτήσει σημαντικά έργα σε όλους τους δήμους της χώρας.

«Σε συνεργασία με τους δήμους υλοποιούμε και χρηματοδοτούμε ένα πλήθος από παρεμβάσεις και έργα», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας.

«Έργα που επιλύουν χρόνια προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, αλλά και βελτιώνουν σημαντικά τις αναπτυξιακές τους προοπτικές. Παράλληλα, "τρέχουμε" μία σειρά από δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, οι οποίες στηρίζουν τις πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες και αναβαθμίζουν το επίπεδο των κοινωνικών υπηρεσιών που προσφέρουν οι δήμοι. Είμαστε περήφανοι για τις 93.000 θέσεις παιδικών σταθμών που εξασφαλίσαμε στην τρέχουσα σχολική χρονιά, μέσα από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους», πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου