Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Μοσχάτο: Η ταινία «Holy Motors» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές της τον Φεβρουάριο με την ταινία «Holy Motors», (2012, Έγχρωμο, 116΄) του Leos Carax.

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση.


Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Λίγα λόγια για την ταινία:


Ο κύριος Όσκαρ περιφέρεται στο Παρίσι με την υπερπολυτελή, λευκή λιμουζίνα του και μοναδική συντροφιά την πιστή φίλη και συνεργάτισσα του, Σελίν.

Το ταξίδι του στην πόλη του φωτός αποτελεί μια σειρά από συνεχείς μεταμορφώσεις για κάθε ξεχωριστό ραντεβού. Από ζάμπλουτος, οικογενειάρχης επιχειρηματίας, μετατρέπεται σε γύφτισσα ζητιάνα, μετά φορά μια motion capture στολή και προσομοιάζει σεξ με μια ψηλή ξανθιά τύπισσα, έπειτα μεταμφιέζεται στον διονυσιακό καλικάντζαρο Κύριο Merde (δηλαδή «σκατά») που είχαμε πρωτογνωρίσει στο απόσπασμα του Κάραξ στο φιλμ "Tokyo", και ούτω καθεξής.

Το "Holy Motors" είναι μια συναρπαστική ταινία, που οφείλει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία της στην καταπληκτική ερμηνεία του Λαβάν και στην ασυγκράτητη αγάπη του Κάραξ για το σινεμά. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μια σειρά από σκηνές ανθολογίας, ορισμένες εκ των οποίων είναι αδύνατον να βγουν από το μυαλό σου.


Το event στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου