Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Νοσοκομείο Καλαμάτας: «Δεν πίστευε στα μάτια της η ΠΟΕΔΗΝ» - Μιλάει στο Left.gr ο διοικητής του νοσοκομείου

Tην Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Καλαμάτας κλιμάκιο συνδικαλιστών της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως ανέφερε στο Lleft.gr ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, από την κουβέντα που είχε με την ΠΟΕΔΗΝ μπορούμε να εξαγάγουμε μερικά πολύ χρήσιμα συμπεράσματα τόσο για την καταστροφολογία των ΜΜΕ για τη δημόσια υγεία όσο και για τις προσπάθειες αναδιάταξής της.


Ο Γ. Μπέζος, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, διαπίσωστε «με μεγάλη του έκπληξη» ότι «οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ δυσκολευόντουσαν να πιστέψουν -σε σημείο που κοιταζόντουσαν κάποια στιγμή απορημένοι μεταξύ τους- ότι το Νοσοκομείο έχει φτάσει σε σημείο να αποπληρώνει δαπάνες του προηγούμενου μηνός. Και όχι μόνο αυτό. Με τα ταμειακά διαθέσιμα είναι σε θέση να καλύψει και τις δαπάνες μέχρι και τον Μάιο του 2017 χωρίς κανένα νέο ευρώ να εισέλθει στο Ταμείο του».

Όπως, επισημαίνει στο Left.gr: «Ένιωσα από την πλευρά τους κάποια αμηχανία, όταν άκουσαν ότι από τους 120 γιατρούς που προβλέπει ο οργανισμός του Νοσοκομείου έχουν καλυφθεί με τις τελευταίες προσλήψεις ιατρών οι 115 θέσεις. Και βέβαια όταν πληροφορήθηκαν ότι σε νοσηλευτικό προσωπικό πέρυσι και φέτος έχουν έρθει 25 νοσηλεύτριες».

«Ασφαλώς», προσθέτει ο Γ. Μπέζος, «είμαι ο πρώτος που θα πει ότι χρειαζόμαστε επιπλέον ενίσχυση σε νοσηλευτικό προσωπικό αλλά από αυτό μέχρι τις εικόνες διάλυσης που παρουσιάζεται απέχει πάρα πολύ».

Σε αυτό το σημείο επέμεινε στη συνέχεια της συνάντησής του με το κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ: «Δεν πήρα -αν και επέμεινα- ξεκάθαρη απάντηση, αν η εικόνα που παρουσιάζεται κάθε βράδυ στα αθηναϊκά κανάλια για την "υποτιθέμενη" κατάρρευση του ΕΣΥ επιβεβαιώνεται και κατά την σημερινή τους επίσκεψη στο Νοσοκομείο μας.


Ρώτησα και ξαναρώτησα «μήπως τελικά, βρε παιδιά, τα κανάλια "υπερβάλλουν";». «Μήπως τελικά τα νοσοκομεία δεν καταρρέουν όπως παρουσιάζεται»; «Δυστυχώς», επαναλαμβάνει ο συνομιλητής μας, «δεν πήρα ξεκάθαρη απάντηση».

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου