Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Έκοψε και φέτος την πίτα της η Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης - Ρεπορτάζ & Συνεντεύξεις (video)

της Εριέλλας Χρυσού

Στο παραδοσιακό κρητικό κέντρο «Ζορμπάς» πραγματοποιήθηκε και φέτος με επιτυχία ο ετήσιος χορός και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρέσβης της Παλαιστίνης Marwan Toubassi, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ενώ το μαγαζί γέμισε ασφυκτικά με Κρητικούς αλλά και φίλους της ένωσης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο απολογισμό των δράσεων της ένωσης για τη χρονιά που πέρασε, ενώ ο πρόεδρος της ένωσης Νικήτας Περαθωράκης καλωσόρισε τον κόσμο και έκοψε την πίτα.

Νεαρά μέλη της ένωσης έδειξαν το ταλέντο τους στη λύρα και στο λαούτο, ενώ ακολούθησαν χοροί από μικρότερους στην ηλικία αλλά και μεγαλύτερους χορευτές.

Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr μίλησε ο πρόεδρος Νικήτας Περαθωράκης, ο οποίος δήλωσε πως σκοπός της ένωσης είναι να διατηρηθούν οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα και πως ο κόσμος φάνηκε από την προσέλευση πως εκτιμά το έργο και την προσπάθεια αυτή, η οποία συνεχίζεται μέσα από τη νεότερη γενιά, η οποία άλλωστε συμμετείχε στην εκδήλωση με κρητικούς χορούς και μουσική.


nstv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου