Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Προσπάθησε αλλά αρκέστηκε στην ισοπαλία ο Πανιώνιος: 1-1 με την ΑΕΚ

του Στάθη Σαμίδη

Στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής, ο Πανιώνιος υποδέχτηκε την «Ένωση», ίσως στο πιο σημαντικό (από βαθμολογικής πλευράς) παιχνίδι του τη φετινή χρονιά.

Από τη μία ο «Ιστορικός» ήθελε το τρίποντο για να μειώσει στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και να εδραιωθεί στην δεύτερη θέση, ενώ από την άλλη η φιλοξενούμενη Α.Ε.Κ. να μπει στην πεντάδα και να διεκδικήσει μια θέση στα πλέϊ οφ.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν εξαρχής καταιγιστικός με τον Πανιώνιο να μπαίνει πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 5’ να κάνει την πρώτη του ευκαιρία με τον Μπεν έπειτα από κάθετη πάσα του Μασούντ. Λίγο αργότερα στο 8’ ο Φούντας από τα αριστερά έκανε μια σέντρα με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να καταλήγει άουτ.

Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 16’ έκαναν την πρώτη τους ευκαιρία με τον Γιόχανσον να σουτάρει και τον Γιαννιώτη να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 20’ έπειτα από συνεργασία Μάνταλου και Αραούχο ΑΕΚ έκανε άλλη μία ευκαιρία αλλά ο Τασουλής έκοψε τη μπάλα.

Στο 37’ έπειτα από λάθος πάσα στην άμυνα ο Μάνταλος εκμεταλλεύτηκε τη φάση πάσαρε στον Αραούχο, ο οποίος έκανε το 0-1 για την ΑΕΚ. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο «Ιστορικός» μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, και στο 50’ και 56’ έκανε τις πρώτες δύο ουσιαστικές ευκαιρία με δύο σουτ του Γιεσίλ, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Φούντα.

Τρία λεπτά αργότερα έπειτα από σέντρα του Βλάχου από τα δεξιά ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-1 για τους Νεοσμυρνιώτες.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Στο 71’ ο Πανιώνιος είχε και πάλι σπουδαία ευκαιρία μετά την όμορφη συνεργασία Γεσίλ και Μπεν με τον τελευταίο να σταματά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ. Στο 86’ και πάλι έπειτα από γύρισμα του Γεσίλ ο Ταπόκο έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-1.

Τέλος, αυτό που κρατάει ο Πανιώνιος είναι η ισοπαλία (έβδομο παιχνίδι χωρίς ήττα) που τον διατηρεί μόνο δεύτερο στη βαθμολογία και του αφήνει ελπίδες για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον.

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Τασουλής , Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (Ταπόκο 79’) , Φούντας (Γιεσίλ 43’), Μασούντ , Μοχάμεντ (Γκιοατά 91’)

Α.Ε.Κ.: Μπάρκας, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Βίγια, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Αραούχο (Μπακασέτας 78’), Σιμόες, Μάνταλος, Αϊντάρεβιτς (Πέκχαρτ 83’), Χριστοδουλόπουλος (Αλμεϊδα 65’)

nstv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου