Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Άγ. Δημήτριος: Εκδήλωση κατά του ρατσισμού στο 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο (Στρογγυλό), τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 7.00μμ

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού στις 21 Μαρτίου, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, το Σωματείο Εργαζομένων και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ του Δήμου Αγ. Δημητρίου, διοργανώνουν εκδήλωση τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 στις 7:00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου - Λυκείου (Στρογγυλό) Παπάγου και Καλλιθέας.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Κουρούνη, «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση» και κατόπιν θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η δημοσιογράφος και σκηνοθέτρια ερευνά για χρόνια την οργάνωση του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος. Επί πέντε ολόκληρα χρόνια κατέγραφε σκηνές από κινητοποιήσεις της νεοναζιστικής οργάνωσης, μπαίνει στα σπίτια και τα σαλόνια των μελών της, τους ακολουθεί στα γραφεία και τις εκδηλώσεις τους, δίνοντάς τους το μικρόφωνο.


«Είμαι η μόνη που μπήκα μέσα στα σπίτια τους, γι’ αυτό και τα γυρίσματα κράτησαν τόσα χρόνια. Ήθελα να καταλάβω τον νεοναζί της διπλανής πόρτας. Για να καταπολεμήσεις κάποιον πρέπει να ξέρεις τον τρόπο σκέψης του και να μην τον υποτιμάς», λέει η ίδια.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, στην συζήτηση που θα ακολουθήσει, πολύτιμη θα είναι η συμμετοχή εκπροσώπου της ομάδας δημιουργίας του ντοκιμαντέρ, του δικηγόρου της πολιτικής αγωγής στην δίκη της ΧΑ Κώστα Παπαδάκη και της δημοσιογράφου Ελευθερίας Κουμάντου μέλους του παρατηρητηρίου Golden Down Watch, που παρακολουθεί την δίκη της ΧΑ από την έναρξή της.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης καλούν
«μαθητές και γονείς, συλλόγους εκπαιδευτικών, σωματεία εργαζομένων, μεταναστευτικές κοινότητες, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, κάθε προοδευτικό άνθρωπο, κάθε έναν και κάθε μία που υπερασπίζεται τις ανθρώπινες αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα, να συμμετέχουν ενεργά στην εκδήλωση» και καταλήγουν:

«Να δημιουργήσουμε στις γειτονιές μας ένα ευρύ μέτωπο που θα υψώσει τείχη απέναντι στο τέρας του φασισμού και του ρατσισμού».

Επίσης ο Δήμος Αγίου Δημητρίου στηρίζει τις δράσεις για την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και καλεί στη φετινή διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 18 Μάρτη, στις 3 το μεσημέρι στην Ομόνοια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου