Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Η ταινία «Το Κόκκινο Βιολί» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 8.00μμ

H καναδο-γαλλική ταινία του Francois Girard «Το Κόκκινο Βιολί - Le Violon Rouge» θα προβληθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 8.00μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Francois Girard
με τους: Samuel L. Jackson, Greta Scacchi, John Corigliano, Carlo Cecchi, Irene Grazioli, Jean-Luc Bideau, Sylvia Chang


Λίγα λόγια για την ταινία:

O Francois Girard αφηγείται την ιστορία ενός ιδιαίτερου βιολιού επικεντρώνοντας στη μυστηριακή (θεϊκή και ταυτόχρονα δαιμονική) δύναμη και επιρροή της μουσικής πάνω στους ανθρώπους.

Η ταινία εξιστορεί την πορεία του βιολιού από τη στιγμή της κατασκευής του (1681) ως το σήμερα. Η υπόθεση διαδραματίζεται σε πέντε μέρη του κόσμου σε διάστημα περίπου τεσσάρων αιώνων.

Η ιστορία λοιπόν αρχίζει στο εργαστήριο ενός κατασκευαστή βιολιών, του Bussoti, ο οποίος χάνει τη γυναίκα του κατά τη διάρκεια του τοκετού. Εκατό περίπου χρόνια αργότερα στη Βιέννη το κόκκινο βιολί είναι ο αχώριστος σύντροφος ενός παιδιού θαύματος.

Έναν αιώνα αργότερα στην Οξφόρδη ο βιρτουόζος βιολιστής Frederick Pope έχοντας στα χέρια του το βιολί και βιώνοντας μια αχαλίνωτη ερωτική ζωή δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας και έμπνευσης. Η ιστορία του βιολιού ταυτίζεται και με μέρος της κινέζικης σύγχρονης ιστορίας. Τελικά καταλήγει στο Μόντρεαλ του 1997 σε μια σημαντική δημοπρασία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου