Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Πάνω από 130 εκατομμύρια ευρώ δηλώθηκαν «οικειοθελώς» στις εφορίες

Ο νόμος για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων, ορίζει ευνοικές διατάξεις σε ότι αφορά το ύψος των προστίμων και των προσαυξήσεων.

Το ποσό των περίπου 130 εκατομμυρίων ευρώ έχει δηλωθεί έως σήμερα στις εφορίες από την υπαγωγή των φορολογούμενων στον νόμο για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων, που ορίζει ευνοικές διατάξεις σε ότι αφορά το ύψος των προστίμων και των προσαυξήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων παρέχει τη δυνατότητα σε όσους φορολογούμενους δεν είχαν υποβάλει καθόλου δηλώσεις ή είχαν υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις ανακριβώς ή ελλιπώς, να υποβάλουν αρχική ή τροποποιητική δήλωση και να συμπεριλάβουν νέα φορολογητέα ύλη μέχρι τη λήξη του προγράμματος την 31η Μαΐου 2017.

Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν μάλιστα ότι ο ρυθμός υπαγωγής των φορολογούμενων στο νέο νόμο θα αυξηθεί σημαντικά τους επόμενους μήνες μετά και την ενεργοποίηση - ξεκίνησε από χθες - του νέου λογισμικού διασταύρωσης των πρωτογενών καταθέσεων των φορολογούμενων με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στις φορολογικές τους δηλώσεις με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου