Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Το θρίλερ «Πέντρο Νούλα» από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 9.00μμ

Με το αστυνομικό θρίλερ «Πέντρο Νούλα» του Καρόλου Ζωναρά συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.)
τις χειμερινές προβολές που είναι αφιερωμένες στον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Η προβολή θα γίνει την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 9.00μμ, στον Όμιλο Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.) 25ης Μαρτίου 43, Αργυρούπολη (1ος όροφος) με είσοδο ελεύθερη και μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα όλης της περιόδου.


Στην προβολή θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ελληνική ταινία, Αστυνομικό θρίλερ, 2016, Έγχρωμη, Διάρκεια: 98'.


Σκηνοθεσία: Κάρολος Ζωναράς
με τους: Κωνσταντίνο Ασπιώτη, Κάτια Λεκλέρκ Ο’ Γουόλις, Παύλο Ευαγγελόπουλο, Χρήστο Σαπουντζή, Αθηνά Παππά, Μελέτη Γεωργιάδη


Λίγα λόγια για την ταινία από το flix.gr:

Το 2013, το «Μπιγκ Χιτ» του Κάρολου Ζωναρά έκανε... μπιγκ χιτ στο φεστιβαλικό και καλλιτεχνικό κύκλωμα. Τρία χρόνια αργότερα, έχοντας αφήσει πίσω τον τίτλο «Φελίνι», ο σκηνοθέτης επανέρχεται με μια νέα ταινία, το «Πέντρο Νούλα».

Η ταινία παρακολουθεί ένα νεαρό άνδρα που σώζεται ως εκ θαύματος μετά από ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Εθνική Οδό. Όταν όμως συνέρχεται δεν ξέρει πλέον ποιος είναι. Ένα ιταλικό διαβατήριο που δηλώνει το υποτιθέμενο όνομά του, "Πέντρο Νούλα", ένα σπασμένο κινητό, μια επιταγή και η φωτογραφία μιας γυναίκας είναι τα μοναδικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του. Με βάση αυτά θα επιχειρήσει την αναζήτηση της ταυτότητάς του, για να βρεθεί μπλεγμένος σε μια εφιαλτική περιπέτεια.

Ο Κάρολος Ζωναράς μοιράζεται τις σκέψεις του για το «Πέντρο Νούλα»: Το κεντρικό θέμα της ταινίας είναι η αμνησία, που γίνεται αφορμή μιας αναγκαστικής αυτογνωσίας.

Ο κεντρικός ήρωας είναι υποχρεωμένος να συναρμολογήσει το παζλ της ζωής του για να μπορέσει να ανακαλύψει ποιος πραγματικά είναι. Μια διαδικασία που αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη, αλλά και επώδυνη. Γιατί δύσκολα δεχόμαστε τα ελαττώματά μας, ενώ εύκολα ξεχνάμε ό,τι δεν μας αρέσει.



Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου