Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Μοσχάτο: Η ταινία «Κάθε Σάββατο» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 8.00μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας ολοκληρώνει τις προβολές της για τον μήνα Μάρτιο, με την ελληνική ταινία «Κάθε Σάββατο», του Βασίλη Βαφέα (1999, Έγχρωμο, 98').

Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη, την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.


Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο Κώστας Βουτσάς ερμηνεύει τον Θανάση, ένα χωρισμένο, δημοφιλή κωμικό του θεάτρου και της τηλεόρασης, που έχει μεγάλη αδυναμία στις γυναίκες και που, κάθε Σάββατο, περνά την μέρα του με τον έφηβο γιο του.


Το συγκεκριμένο Σάββατο, στο οποίο εκτυλίσσεται η ταινία, ο πατέρας έχει να αντιμετωπίσει διάφορα επαγγελματικά προβλήματα, αλλά και να παίξει στη θεατρική παράσταση ενός ιταλικού έργου του Γκολντόνι, στην οποία αναμένεται να είναι και η πρόεδρος της Ιταλίας, ενώ ο γιος προσπαθεί να οργανώσει το πρώτο του ερωτικό ραντεβού μ’ ένα κορίτσι της περιοχής.

Ο Βαφέας ξέρει να δημιουργεί τον κατάλληλο ρυθμό (κι αυτή πρέπει να πω είναι ίσως η ταινία του με τον πιο καλά οργανωμένο ρυθμό), αλλά και να αναπτύσσει σωστά τις καταστάσεις.


Με μικρές, καίριες πάντα, πινελιές, έφτιαξε μια ταινία απολαυστική, χαμηλών τόνων, που δείχνει πως ο κινηματογράφος μας μπορεί να σταθεί επάξια πλάι στις άλλες ευρωπαϊκές κινηματογραφίες.

Το event στο facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου