Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Πάνω από 75.000 κροτίδες βρέθηκαν σε κλωστοϋφαντουργείο στο Μοσχάτο

Συνελήφθη, τη Δευτέρα το πρωί στο Μοσχάτο μια 60χρονη Ελληνίδα, ιδιοκτήτρια επιχείρησης κλωστοϋφαντουργίας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για
παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Η σύλληψη της πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που οργάνωσε και υλοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, για την καταπολέμηση της διακίνησης κροτίδων.


Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πραγματοποίησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην επιχείρηση της 60χρονης και μετά από σχετική πληροφορία που είχε, όπου εντόπισε μέσα σε αποθηκευτικό χώρο και κατέσχεσε 74.300 κροτίδες εξαιρετικά μεγάλης ισχύος, άλλες με φυτίλι και άλλες όχι. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Μάλιστα, με αφορμή τις εφόδους που πραγματοποιούν και αυτή τη χρονιά οι Αρχές για το παράνομο εμπόριο κροτίδων και βεγγαλικών, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε και στην υπενθύμιση ορισμένων συμβουλών για αποφυγή χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων:

“Κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο.

Η Ελληνική Αστυνομία σας υπενθυμίζει ότι:

Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.

Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.

Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.

Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.

Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

news247.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου