Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

«Καλά Κρυμμένα Μυστικά, Αθανασία» στην Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Πέμπτη 9 Μαρτίου

Με τη ελληνική ταινία «Καλά Κρυμμένα Μυστικά, Αθανασία» του Πάνου Καρκανεβάτου συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.) τις χειμερινές προβολές που είναι αφιερωμένες στον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Η προβολή θα γίνει την Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 9.00μμ, στον Όμιλο Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.) 25ης Μαρτίου 43, Αργυρούπολη (1ος όροφος) με είσοδο ελεύθερη και μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα όλης της περιόδου.


Στην προβολή θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ελληνική ταινία, Δραματική, 2008, Έγχρωμη, Διάρκεια: 100'.
Σκηνοθεσία: Πάνος Καρκανεβάτος
με τους: Μαρίνα Καλογήρου, Γιώργο Καραμίχο, Βαγγέλη Μουρίκη, Αγγελική Παπούλια


Λίγα λόγια για την ταινία από το myfilm.gr:


Σ' ένα μικρό, απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου ξεκινάει ένας μεγάλος έρωτας... Σε μια ιδιότυπη, σκληρή, μητριαρχική κοινωνία 40-50 χρόνια πριν. Ο τόπος είναι φτωχός και σκληρός, όπως και οι άνθρωποι που τον κατοικούν και οι νόμοι της μικρής κοινότητας συμβαδίζουν με τους νόμους της φύσης. Το ηφαίστειο, που κοιμάται
κι ανασαίνει κάτω από τα πόδια τους, κρατά καλά κρυμμένες μνήμες παλιές, μυστικά και ψέματα.

Η Αθανασία, δευτερότοκη κόρη χωρίς δικαιώματα στην πατρική περιουσία, σύμφωνα με το παλιό έθιμο, όταν παντρεύεται η πρωτότοκη αδελφή της, την ακολουθεί στο σπίτι της ως ψυχοκόρη.

Η πρωτότοκη Γεωργία είναι η επιλογή της κοινότητας, η δευτερότοκη Αθανασία, η επιλογή της φύσης. Πλάσμα δυνατό, πρόσωπο γήινο, που γυρεύει μια θέση στη ζωή και την αγάπη.

Κάτω από την ίδια στέγη ξετυλίγεται ένας ιδιόμορφος, μυστικός και απαγορευμένος έρωτας. Η Αθανασία θα υποστεί τις συνέπειες και θα χαθεί για πάντα.

Σαράντα χρόνια μετά, μία νεαρή γυναίκα έρχεται από τη Νέα Υόρκη για να βρει τις ρίζες της, τον πατέρα που ποτέ δεν γνώρισε. Είναι η κόρη της Αθανασίας. Η αλήθεια πρέπει να δει το φως, έστω και αν εξαφανιστεί αμέσως μετά.Περισσότερα για την ταινία (Δελτίο Τύπου):

Μία μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή (Ελλάδα, Καναδάς, ΗΠΑ, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο), με διεθνές καστ και γυρίσματα στη Νίσυρο και τη Νέα Υόρκη.

Η ταινία είναι υποψήφια για τα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας του ΥΠΠΟ και προβλήθηκε στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008. Η ταινία συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ με εξαιρετική ανταπόκριση από το κοινό και το διεθνή τύπο.

Μια δυνατή ιστορία αγάπης σε δύο χρόνους, βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία.

Η ιστορία ξεκινάει 30 χρόνια πριν, σε ένα απομακρυσμένο νησί των Δωδεκανήσων, στοιχειωμένη από την ομορφιά του άγριου τοπίου και των ανθρώπων που το κατοικούσαν.

Στο παρόν, μία νεαρή ελληνοαμερικανίδα ξεκινάει από τη Νέα Υόρκη ένα ταξίδι επιστροφής στο “μυστικό” παρελθόν της μητέρας της, Αθανασίας. Ψάχνει τις ρίζες της και τον πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ.

Στο παρελθόν, σε μια σκληρή και μητριαρχική κοινωνία η νεαρή Αθανασία θα παλέψει για να βρει μια θέση στη ζωή και τον έρωτα.

Ο άγραφος νόμος της κοινότητας ήταν όμως πιο δυνατός.
Η Αθανασία θα υποστεί τις συνέπειες και θα φύγει για πάντα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου