Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Αλ.Τσίπρας: Δικαίωση του αγώνα των πολιτών και των κινημάτων η παράδοση του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά»

του Ιάσωνα Μπάντιου


Την παράδοση του σχεδίου παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στην δημοτική αρχή και τους πολίτες πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης
ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, βουλευτών, αυτοδιοικητικών στελεχών και πολιτών της δυτικής Θεσσαλονίκης.

«Σήμερα δικαιώνουμε έναν σημαντικό αγώνα, ένα σημαντικό αίτημα για ποιότητα ζωής. Κάνουμε ένα βήμα δίνοντας ένα εμβληματικό σημείο στον λαό της Θεσσαλονίκης» σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανέφερε, προηγήθηκαν σχέδια τα οποία οδηγούσαν σε διάσπαση του χώρου και σε οικοδόμηση 52 εκ των 336 στρεμμάτων. «Αν δεν υπήρχαν οι επίμονες προσπάθειες του τοπικού κινήματος και των πολιτών, να μας υπενθυμίζουν την δέσμευσή μας, δεν θα είχε υπάρξει η λύση για τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου», τόνισε, εξαίροντας την συνεργασία της δημοτικής αρχής, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «έξυπνη λύση» την παραχώρηση των 83 διαμερισμάτων από τον δήμο Παύλου Μελά στο ΥΠΕΘΑ. «Πρόκειται για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά. Επόμενο βήμα, όπως πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του χώρου, ο δήμος μπορεί να προχωρήσει στα αναγκαία έργα αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία όπως πόρους του ΕΣΠΑ και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Διαβεβαιώνω πως η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στην αξιοποίηση του χώρου, ενώ θα δημιουργηθεί ενιαίος φορέας διαχείρισης του χώρου με την συμμέτοχή όλων των συναρμόδιων υπουργείων και της δημοτικής αρχής», τόνισε επίσης. «Δίνουμε μάχη με το τέρας της γραφειοκρατίας, δίνουμε μάχη για να ικανοποιήσουμε τα δίκαια αιτήματα των πολιτών», κατέληξε.



Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για έναν «χώρο μνήμης, δόξας και μαρτυρίου» τονίζοντας πως «αποτελεί τιμή να τον παραδίδουμε στον λαό της Θεσσαλονίκης».

«Μια κι έξω παραδίδεται στον λαό, μετά τον αγώνα των κατοίκων και των βουλευτών της κυβέρνησης», σημείωσε, προσθέτοντας πως «τα 83 διαμερίσματα θα αποτελούν αντάλλαγμα και αναγνώριση για τις ένοπλες δυνάμεις οι οποίες θα στελεχώσουν και θα βοηθήσουν την διαμόρφωση του χώρου».

Ακόμη, ο Πάνος Καμμένος έκανε αναφορά στην δημιουργία των δυο μουσείων εντός του χώρου του πρώην στρατοπέδου, ένα μουσείο μνήμης για την εθνική αντίσταση και ένα μουσείο μνήμης για τον ποντιακό ελληνισμό.


Τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ευχαρίστησε για την παραχώρηση στον δήμο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δερμουτζίδης. «Αποδείξατε ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση μπορούν να βρεθούν λύσεις», δήλωσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι το μητροπολιτικό πάρκο που θα δημιουργηθεί θα είναι ανοιχτό για όλους τους πολίτες και πως πρόθεση είναι να δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις και χώροι πολιτισμού, αξιοποιώντας τα υπάρχοντα κτίρια. Τέλος, ανέφερε ότι ήδη σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, έχουν εξευρεθεί 10 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στον χώρο.
 

Δείτε περισσότερα σχετικά με την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη:
στο κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου