Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Η μετακίνηση πολιτών με κινητική δυσκολία προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής στην προσπάθειά της για βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης των ατόμων με κινητικές δυσκολίες σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους παρουσίασε πιλοτική πρόταση για την αξιοποίηση
των τεχνολογιών και επικοινωνιών.

Την πιλοτική πρόταση της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασαν σε σύσκεψη με τις δημοτικές αρχές του Νότιου Τομέα οι Αντιπεριφερειάρχες Χρήστος Καπάταης και Παναγιώτης Αθανασιάδης.


Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι επτά εκ των οκτώ δήμων της Νότιας Αθήνας (δεν εκπροσωπήθηκε το Παλαιό Φάληρο), σύμφωνα με την ενημέρωση του γραφείου του αντιπεριφερειάρχη Νότιας Αθήνας Χρ. Καπάταη.


Ομόθυμη ήταν η απόφαση όλων των συμμετεχόντων να συνδράμουν σε πρώτη φάση με την καταγραφή των αναγκαίων δεδομένων (αποτύπωση ραμπών και άλλων χρήσιμων πληροφοριών για την μετακίνηση ατόμων σε αμαξίδιο ή γονέων με βρεφικά καρότσια), ενώ όλοι εξέφρασαν την βούλησή τους να αξιοποιήσουν το παραγόμενο προϊόν ως υπηρεσία που θα προσφέρουν στους κατοίκους των δήμων του Νοτίου Τομέα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καπάταης δήλωσε την πρόθεσή του για συμμετοχή των ίδιων των δικαιούχων του προγράμματος στη διαδικασία ορθής αποτύπωσης και χρήσης του.


Τέλος συμφωνήθηκε οδικός χάρτης προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες το συντομότερο και με το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου