Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Μετεγγραφές και μεταπτυχιακά στο επίκεντρο της συνάντησης του Κ. Γαβρόγλου με τους εκπροσώπους των πανεπιστημιακών

Το ζήτημα των μετεγγραφών και των μεταπτυχιακών σπουδών των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ).

Η συνάντηση -η πρώτη του κ. Γαβρόγλου με την ΠΟΣΔΕΠ- πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, και όπως ανέφεραν μετά το πέρας της ο υπουργός και ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, Στάθης Ευσταθόπουλος, διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων σε πολλά θέματα. Μάλιστα, ο διάλογος που ξεκίνησε σήμερα, θα συνεχιστεί σε νέα συνάντηση εντός του Μαρτίου.


«Τέθηκαν στο τραπέζι όλα τα θέματα από μεριάς μας και ο υπουργός τοποθετήθηκε σε όλα τα θέματα και ουσιαστικά άνοιξε έναν διάλογο για όλα αυτά τα θέματα. Πρωτίστως τον διάλογο για τα μεταπτυχιακά», είπε ο κ. Ευσταθόπουλος.

«Μας ενημέρωσε ότι μέσα στον μήνα θα έρθει συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο θα συζητήσουμε μαζί και θα ακούσει και τις προτάσεις μας. Και σ' αυτό το πλαίσιο και σ' αυτό το πνεύμα θα συνεχίσουμε και για τα υπόλοιπα ζητήματα που τέθηκαν, τα πιο σημαντικά εκ των οποίων είναι η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, τα οικονομικά δηλαδή των πανεπιστημίων και άλλα θεσμικά θέματα», είπε.


Από την πλευρά του, ο κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε «πολύ σοβαρό» το θέμα των μετεγγραφών και τόνισε πως «η έγνοια όλων μας είναι η ποιοτική παροχή εκπαίδευσης. Πάρα πολλές φορές τα τμήματα είναι επιβαρυμένα με έναν τρόπο που δεν λειτουργεί θετικά. Και είπαμε να δούμε την ερχόμενη χρονιά, να έρθουμε και σε συνεννόηση με τα κόμματα για κάποια πράγματα που θα συναινέσουμε για το πώς θα γίνουν. Σίγουρα δεν μπορούν να καταργηθούν οι μετεγγραφές, σίγουρα όμως πρέπει να προστατευτούν και τα Ιδρύματα. Είναι μία ισορροπία δύσκολη, κάποια λύση θα βρούμε».


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου