Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Οι μαθητές στα Βριλήσσια μαθαίνουν να παράγουν φυσικό λίπασμα

Τι είναι η κομποστοποίηση και ποια τα οφέλη; Τι είναι τα οργανικά απόβλητα και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν; Πώς μπορούμε να συμμετέχουμε;

Είναι μερικές από τις απορίες περίπου 300 μαθητών που βρήκαν απάντηση με τη βοήθεια ενημερωτικών, διαδραστικών παρουσιάσεων και δημιουργικού διαλόγου, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος κομποστοποίησης «Διαλογή στην Πηγή», που διοργανώνει ο δήμος Βριλησσίων σε συνεργασία με τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο του νομού Αττικής και την Περιφέρεια Αττικής.

«Τα παιδιά, είναι ο καλύτερος επεξεργαστής και αναμεταδότης κάθε θετικού μηνύματος», δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Βριλησσίων, Αλέξης Μαυραγάνης. «Με το πρόγραμμα ενημέρωσης των σχολείων μας, πιστεύουμε ότι πολύ γρηγορότερα θα πετύχουμε το στόχο ξεχωριστής συλλογής των βιοαποβλήτων και της μετατροπής τους σε φυσικό λίπασμα».

Η ανταπόκριση των παιδιών, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης, είναι συγκινητική και το ενδιαφέρον τους αυξάνεται διαρκώς. Οι ενημερωτικές επισκέψεις λειτουργούν συμπληρωματικά με τα μαθήματα που διδάσκονται στο σχολείο, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς σε κάθε τάξη. Ο κύκλος των επισκέψεων θα ολοκληρωθεί τέλος Απριλίου 2017.

Ο δήμος Βριλησσίων είναι ο πρώτος δήμος της Αττικής που προωθεί και υλοποιεί, από τα μέσα του 2016, το Πιλοτικό Πρόγραμμα Κομποστοποίησης «Διαλογή στην Πηγή» με την εγκατάσταση δικτύου καφέ κάδων χωριστής συλλογής των οικιακών οργανικών αποβλήτων, που βρίσκονται δίπλα στους υπόλοιπους κάδους απορριμμάτων.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου