Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Περί λαϊκισμού και «εκτσογλανισμού»…

της Νατάσας Ρουγγέρη

Ο ρεαλισμός και η αλήθεια θα επικρατήσουν, λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι του ψέματος και του λαϊκισμού, ενώ ο ομοτράπεζός του (σ.σ. στην παρουσίαση
του βιβλίου του Γιάννη Βλαστάρη «Λεξικό χωρίς γραβάτα»), Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέλυσε γιατί πρέπει να συμπεριληφθεί στα λήμματα ενός επόμενου τόμου η λέξη «εκτσογλανισμός»!

Αμφότεροι οι δύο πολιτικοί άνδρες, φυσικά, εννοούσαν τις ημέρες και τα έργα της σημερινής κυβέρνησης, όταν αναφέρονταν σε λαϊκισμούς, ψέματα και… τσογλάνια!


Το να μιλά, πάντως, ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ για λαϊκισμό, την ώρα που… πρώτο βιολί στο κόμμα του είναι ο «βασιλιάς» της υστερικής κορώνας και του λαϊκισμού, Άδωνις Γεωργιάδης, που προγκάρει μέσω Twitter τους πάντες και τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων ακόμα και συντρόφων του στο κόμμα, όποτε τον «αδειάζουν» για τις ακραίες κατά καιρούς θέσεις του, είναι τουλάχιστον σχήμα οξύμωρο.

Αλλά το να επιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πεποίθησή του ότι θα επικρατήσει η αλήθεια -η δική του, προφανώς- έναντι του ψέματος, την ώρα που δεν καταθέτει, όπως θα όφειλε, ούτε το πόθεν έσχες της συζύγου του, μετά τις αποκαλύψεις της δημοσιογραφικής έρευνας του «Documento», είναι μάλλον για γέλια…

Όσο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον εκτσογλανισμό, που δεν έκρυψε την… περηφάνια του, καθώς ήταν ο πρώτος που εισήγαγε το 2014 την συγκεκριμένη λέξη στην καθημερινότητά μας, λίγο πριν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, θεωρεί ότι «αποδίδει μια προδιάθεση και μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα», η οποία είναι πολιτική και συνδέεται με επιλογές ζωής ή θανάτου για τη χώρα και τους πολίτες! Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που ανακάλυψε την -ξεχασμένη στα συρτάρια το - λίστα Λαγκάρντ μεταχρονολογημένα, που συνεργάστηκε με τη ΝΔ του πρωτομάστορα του λαϊκισμού, Αντώνη Σαμαρά, βάζοντας το ΠΑΣΟΚ στον… πάγκο για χρόνια και που όποτε διαφωνεί με την Γεννηματά αποκαλεί ορντινάντσες του εκάστοτε προέδρου τους βουλευτές του κόμματός του!

Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε…
 

documentonews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου