Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Μουσική είναι η αποψινή έναρξη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Με μια ταινία για τη μουσική και τον κόσμο, αλλά και 213 ακόμη ταινίες τεκμηρίωσης για την πολιτική, τη μετανάστευση, την τέχνη, τους ανθρώπους, τη μνήμη, την ιστορία, τον έρωτα, τις γεύσεις ξεκινά απόψε η 19η διοργάνωση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - το πλέον αναμενόμενο και ενδιαφέρον τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η έναρξη του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 8.00 στον κινηματογράφο "Ολύμπιον" με την προβολή της ταινίας "Οι Rolling Stones ολέ ολέ ολέ!: Ταξιδεύοντας στη Λατινική Αμερική" του Πολ Ντάγκντεϊλ.


Η ταινία διάρκειας 100 λεπτών ακολουθεί το θρυλικό συγκρότημα από το Λος Άντζελες (όπου αρχίζουν τις πρόβες) στην περιοδεία του στις χώρες της Λατινικής Αμερικής (απ' το Μπουένος Άιρες, στην Ουρουγουάη, τη Χιλή την Κολομβία , το Περού κ.α) και καταλήγει (στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας) στην Αβάνα.

Το συγκρότημα "βυθίζεται" στις τοπικές κουλτούρες των "κόσμων" του νότου της Αμερικής και τη σχέση της μουσικής των Rolling Stones με τους ανθρώπους της κάθε περιοχής.

Η προβολή της ταινίας μετά την αποψινή επίσημη πρώτη της, θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 23.00 στην αίθουσα "Σταύρος Τορνές" στο πλαίσιο του κανονικού προγράμματος του φεστιβάλ.

Μουσικό θα είναι και το προφίλ της τελετής έναρξης της διοργάνωσης που θα προηγηθεί της προβολής της ταινίας, και θα συνδυαστεί με μια νοσταλγική φωτογραφική αναδρομή στην οθόνη του φεστιβάλ και της πόλης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου