Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Γκόμενες & παληκάρια γίνανε μαλιά κουβάρια, αλλά το Δημόσιο Πάρκο Αγίου Γεωργίου - Τροκαντερό εγκαινιάσθηκε


Η Κυριακή είχε καλό καιρό και ένας άνθρωπος του ρομαντισμού και της οικονομίας, όπως ο υφυπουργός κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, δεν θα μπορούσε να μη σταθεί στο μπόι του.

Στα εγκαίνια του νέου δημόσιου Πάρκου Αγίου Γεωργίου - Τροκαντερό στο Π. Φάληρο παρευρέθηκε από μια σύμπτωση και εντελώς τυχαία (συγ)κράτησε και το ψαλίδι που έκοψε την κορδέλα.

Άλλωστε ως ικανότατος πρώην πρόεδρος του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ δεν πρόκαμε να εντάξει και αυτά τα 22 στρέμματα στην προς ξεπούλημα δημόσια περιουσία του ταμείου.

Ο νέος υφυπουργός άρπαξε μεν το ψαλίδι, δεν άδραξε όμως και την ευκαιρία για να εξηγήσει -παρότι και γι' αυτό είναι ικανότατος- πώς η αξιοποίηση ενός δημόσιου χώρου μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη προς όφελος της κοινωνίας.


Πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είχε αναπτύξει επαρκώς όλους τους λόγους, για τους οποίους ωφελείται η κοινωνία και η εθνική οικονομία από την -με οποιονδήποτε τρόπο- παραχώρηση του Ελληνικού στη Lamda Development του Λάτση.
 


Στη βιασύνη του ο κ. υφυπουργός, παρέλειψε να πάρει μαζί του και τον διοικούντα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτο, τον οποίο ο ίδιος ως πρόεδρος του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ διόρισε στο ΔΣ της αναμάρτητης "Ελληνικό ΑΕ", η οποία -μεταξύ άλλων- παραχώρησε σε κωλόμπαρο τη μισή παραλία που είχαν απελευθερώσει οι πολίτες της περιοχής και τα κινήματα του Λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, ο κ. Κωνσταντάτος εκλήθη (άλλωστε ο δήμαρχος Π. Φαλήρου είναι ο μέντοράς του), αλλά αρνήθηκε γιατί ήταν αδύνατον να τον συνοδεύσει ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της ΝΔ, κ. Γεωργιάδης.

Βλέπεις... τα τιμάρια του φέουδου της ΝΔ που έχει καταλάβει το Μητσοτακέικο είναι μοιρασμένα μια χαρά, όπως οι γειτονιές στο Σικάγο του περασμένου αιώνα.


Την Κυριακή, μόνο ο συγκεκριμένος υφυπουργός της κυβέρνησης με κορμό την Αριστερά θα μπορούσε να χωρέσει δίπλα στον νεοφιλελεύθερο αντιπρόεδρο της ΝΔ, κ. Χατζηδάκη, και την ιέρεια του νεφιλελευθερισμού, κα Μπακογιάννη - έλλειπε βέβαια ο Τζήμερος, αλλά κάπου θα τράκαρε.

Κατά τα άλλα -και για να πάμε στο "νόμιμο" ρεπορτάζ- τα εγκαίνια του νέου δημόσιου Πάρκου Αγίου Γεωργίου - Τροκαντερό (ως εκ του θεσμικού ρόλου της) τέλεσε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, παρουσία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη, πολιτικών, πολιτευτών και λοιπού κόσμου.

Και αν από όλο το ρεπορτάζ υπάρχει κάτι με αξία, είναι ακριβώς ο σύντομος χαιρετισμός τής Περιφερειάρχη, η οποία δήλωσε μεταξύ άλλων:


«Εγκαινιάζουμε σήμερα ένα έργο που ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας για να ολοκληρωθεί σήμερα. Και μόνο αυτή η διαπίστωση φανερώνει πόσα ακόμη πρέπει να γίνουν, ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί με όρους χρηστής διοίκησης, αποτελεσματικότητας, στην υπηρεσία του πολίτη. Φανερώνει πόσα πρέπει όλοι μας, ο καθένας από τη θεσμική του θέση, να κάνουμε, μακριά από μικροκομματικές λογικές και προσωπικές στρατηγικές, για να αντιμετωπίσουμε χρόνιες παθογένειες και κακές πρακτικές που υποβαθμίζουν και αποδυναμώνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

«Δράττομαι της παρουσίας των εκπροσώπων των κομμάτων σε τούτη την εκδήλωση», συνέχισε η Περιφερειάρχης, «για να καλέσω όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος χωρίς προσχήματα και χρονοτριβές, να πάρουν μέρος στον γόνιμο διάλογο που αναπτύσσεται ενόψει της Αναθεώρησης του Συντάγματος και της μεταρρύθμισης του καλλικρατικού πλαισίου. Γιατί μόνο μέσα από τον δημόσιο διάλογο, την αντιπαράθεση και τελικά τη σύνθεση, θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στις απαραίτητες αλλαγές που θα ενδυναμώσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθιστώντας την πραγματική Αυτοδιοίκηση προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών και όχι ετεροδιοίκηση όπως είναι σήμερα».

Με μια ανάρτηση του επικεφαλής τής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστα Μερκουράκη, η ΡΑΚ Π. Φαλήρου έδωσε τον δικό της τόνο για την παρουσία της στην εκδήλωση των εγκαινίων:

«Σας έχω πει πόσο αγαπάμε Rena Dourou; Γιατί σπάει τη μαυρίλα (δείτε φώτο) και στο Π. Φάληρο. Σήμερα, όχι για πικνίκ, αλλά στα εγκαίνια του έργου ανάπλασης 22 στρεμμάτων στον Τροκαντερό, που χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια».

Αντιπροσωπεία της ΡΑΚ Παλαιού Φαλήρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου