Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

O Δήμος Αγ. Δημητρίου συμμετέχει για πέμπτη φορά στην παγκόσμια Εκστρατεία “Let’s do it World”

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου θα συμμετέχει και φέτος στη δράση Let’s Do it Greece, που αποτελεί το ελληνικό σκέλος της Διεθνούς Εθελοντικής Εκστρατείας Καθαρισμού Let’s Do it World.

Η φετινή περιβαλλοντική δράση αφορά αποκλειστικά τον καθαρισμό του ρέματος της Πικροδάφνης και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου στις 10.00 το πρωί, από δυο σημεία συγκέντρωσης.


Εθελοντές και εθελόντριες, ευαισθητοποιημένοι και ενεργοί πολίτες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αγίου Δημητρίου, οι φορείς και οι σύλλογοι που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο φετινό κάλεσμα, θα ξεκινήσουν τον καθαρισμό του ρέματος της πόλης.

Στόχος του Δήμου Αγ. Δημητρίου και αυτή τη χρονιά, μέσα από τη συμμετοχή στο Let’s do it World, είναι ο καθαρισμός του ρέματος και η αλλαγή της όψης του στα σημεία παρέμβασης.


Ακόμη, ιδιαίτερα σημαντικό είναι να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας, ευθύνης και αλλαγής νοοτροπίας και συμπεριφοράς απέναντι σε αυτή την πραγματική όαση της πόλης, το ρέμα της Πικροδάφνης!

Γιατί η καθαριότητα της πόλης, το Περιβάλλον της και το νοικοκύρεμά της είναι αδιαπραγμάτευτη υπόθεση όλων μας.

Σημεία συγκέντρωσης:

  • Πίσω από την εκκλησία του Αγ. Βασιλείου.
  • Λεμονοδάσος (τέρμα οδού Ξάνθης).
Οι σακούλες και τα γάντια θα διατεθούν από το Δήμο, ενώ όσοι εθελοντές συμμετέχουν θα πρέπει να φοράνε τα κατάλληλα παπούτσια, κατά προτίμηση γαλότσες, για την κατάβαση μέσα στο ρέμα.

Τα παιδιά κάτω των 11 ετών θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο με συνοδεία ενήλικα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου