Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

O Κ. Γαβρόγλου για τις ρυθμίσεις για τα εξ αποστάσεως πτυχία και τις μεταπτυχιακές σπουδές

Σαφή αναφορά ότι στο επόμενο νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη βδομάδα, θα υπάρξει ρύθμιση για τα εξ αποστάσεως πτυχία και τις μεταπτυχιακές
σπουδές, καθώς και ζητήματα που αφορούν στη διοίκηση των πανεπιστημίων, έκανε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Ο κ. Γαβρόγλου, ο οποίος
βρίσκεται τη Λευκωσία για την υπουργική διάσκεψη με θέμα «Διασφάλιση της δημοκρατίας μέσα από την εκπαίδευση», είχε συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του, Κώστα Καδή, σημείωσε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει σαφές πλαίσιο για τα εξ αποστάσεως πτυχία και επισήμανε ότι «είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο θέμα και θέλει μεγάλη προσοχή για να μην υποβαθμιστεί η παρεχόμενη εκπαίδευση».

Απαντώντας σε ερώτηση για την ποιότητα των πτυχίων, κυρίως των μεταπτυχιακών που παρέχουν και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου, ο κ. Γαβρόγλου αναγνώρισε ότι «υπάρχουν κάποια προβλήματα» και ανέφερε ότι αυτά πρέπει να διευθετούνται με ακαδημαϊκά κριτήρια.


«Δεν είναι θέμα των πολιτικών ηγεσιών. Πρέπει να αφεθεί στα πανεπιστήμια και στους οργανισμούς πιστοποίησης», τόνισε και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθούν λύσεις.

Ο Έλληνας υπουργός ανακοίνωσε ότι προχθές υπέγραψε την υπουργική απόφαση για τις μετεγγραφές των Κυπρίων φοιτητών σε ελληνικά πανεπιστήμια.


Ο Κύπριος ομόλογος του εξέφρασε θερμές ευχαριστίες, λέγοντας ότι λύθηκε ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο εκκρεμούσε για πολλά χρόνια. Με την υπουργική απόφαση, είπε, αδέλφια οικογενειών με οικονομικά προβλήματα θα μπορούν, στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, να φοιτούν στην ίδια πόλη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου