Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Νέα Σμύρνη: Ξεκίνησε το Σεμινάριο συμβουλευτικής γονέων - Video με την ομιλία και συνεντεύξεις συντελεστών

της Εριέλλας Χρυσού


Το 4ο Γενικό Λύκειο Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Σμύρνης και το Σύλλογο Γονέων, υπό την αιγίδα της Δ’ Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και την υποστήριξη του ΚΕΣΥΠ Καλλιθέας διοργανώνει σεμινάριο Συμβουλευτικής Γονέων με γενική θεματική:

«Γονείς - έφηβοι και επαγγελματικός προσανατολισμός» και με θέμα για την πρώτη εκδήλωση «Η εφηβεία και τα προβλήματά της» με οργανωτή και συντονιστή τον εκπαιδευτικό και σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού Νίκο Δεμερτζή.

 

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στις 6.30μμ έως 9.00μμ μέχρι και τις 3 Απριλίου με θεματικές ενότητες που καλύπτουν θέματα της εφηβείας και του επαγγελματικού προσανατολισμού στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Γενικού Λυκείου, ενώ το τελευταίο θα πραγματοποιηθεί στο Ευγενίδειο Ίδρυμα.

Οι εισηγητές για το σεμινάριο της πρώτης ημέρας ήταν Επιμελήτρια Παιδοψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Σ. Χαριτάκη, η παιδοψυχίατρος Κ. Κανελλέα και ο Νίκος Δεμερτζής, οι οποίοι μίλησαν για τις αναπτυξιακές αλλαγές στην εφηβεία και τα προβλήματα που δημιουργούν, για ψυχικά προβλήματα και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι και οι οικογένειές τους.

Ο Νίκος Δεμερτζής μίλησε στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr για τη διοργάνωση του σεμιναρίου και τις θεματικές ενότητες που θα καλυφθούν σε μία προσπάθεια να δοθεί βοήθεια στους γονείς που προβληματίζονται και προσπαθούν να ανταπεξέρθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις που τους δημιουργεί η εφηβεία των παιδιών, αλλά και στα παιδιά που καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον τους.

Η Κωνσταντίνα Κανελλέα εξήγησε πως η εφηβεία γίνεται τις περισσότερες φορές μεγάλη πρόκληση αλλά και πρόβλημα για τους γονείς γιατί δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που δημιουργούνται, ενώ οι οικονομικές συνθήκες, προβλήματα υγείας ή επαγγελματικής ταυτότητας κάνουν τις συνθήκες αυτές ακόμα πιο δυσχερείς, εμποδίζοντας την αυτονόμηση των εφήβων, πράγμα που είναι ακόμα πιο δύσκολο δεδομένης της οικονομικής κρίσης.



Τέλος, ο Χρήστος Ρίσβας, Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, εξήγησε πως η καλή συνεργασία του συλλόγου με το σχολείο απέδωσε καρπούς που ήταν εμφανείς τόσο στην ποιότητα της διοργάνωσης, όσο και στην προσέλευση του κόσμου. Τόνισε πως ο σύλλογος είναι πάντα δίπλα στο σχολείο, τόσο σε θέματα εκδηλώσεων και οργανώσεων, όσο και «σε θέματα υποδομών αλλά και σε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει σε όλα τα σχολεία της Νέας Σμύρνης, που ακούει στο όνομα καθαριότητα και φύλαξη».

Ο Χρήστος Ρίσβας είπε πως «η Δημοτική αρχή φαίνεται να έχει αποτύχει στο συγκεκριμένο θέμα», καθώς «ο Δήμος είναι πλεονασματικός. Δεν είναι επιχείρηση, είναι διοίκηση, η οποία πρέπει να είναι ανταποδοτική στην κοινωνία και στους πολίτες», αναφέροντας την περίπτωση που είχε δημιουργηθεί πρόβλημα με τη φύλαξη, αλλά και εξηγώντας πως τα θέματα καθαριότητας είναι θέματα δημόσιας υγείας.


nstv.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου