Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

«Λευκή» ψήφος - «Μαύρη» διαστρέβλωση, από τον δήμαρχο Αλίμου για την παραλία (video)

«Το θέμα της παραχώρησης, της διαμόρφωσης και της εκμετάλλευσης της παραλίας είναι πολύ σοβαρό και θα επηρεάσει καθοριστικά τη μορφή της πόλης μας για τα επόμενα χρόνια, πιθανόν χωρίς
δυνατότητα επιστροφής».

Αυτά τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση Αλίμου «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» και ζητάει όλες οι ενέργειες της δημοτικής αρχής να γίνονται με πλήρη διαφάνεια, με εκτεταμένη διαβούλευση και με πλήρη ενημέρωση όλης της αντιπολίτευσης.


Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Για άλλη μια φορά η διοίκηση του κ. Κονδύλη διαστρεβλώνει απαράδεκτα τις θέσεις του «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι».

Αφορμή, τη φορά αυτή, το «λευκό» που ψηφίσαμε στην πρόσφατη (24/2/2017) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάγκη ενεργειών του Δήμου προς την ΕΤΑΔ ΑΕ, σχετικά με την καθυστέρηση στο θέμα της παραχώρησης της Παραλίας στο Δήμο.

Εξηγούμαστε για όσους κάνουν ότι το αγνοούν: Το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ είναι ξεκάθαρα υπέρ της παραχώρησης της παραλίας στον Δήμο. Γι’ αυτό και υπερψήφισε την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 24/9/16 και με την οποία κρίθηκε το ζήτημα και έγινε η αποδοχή της παραχώρησης της παραλίας από την ΕΤΑΔ ΑΕ. Επομένως, η απόδοση της «λευκής» ψήφου μας στις 24/2 σε μια δήθεν κομματική εξάρτηση της Κίνησής μας μόνο ως σκόπιμη μικροπολιτική διαστρέβλωση μπορεί να θεωρηθεί.

Ήταν και είναι δεδομένη η θέλησή μας να προχωρήσει επωφελώς για τον Δήμο η παραχώρηση αυτή. Γι’ αυτό και στη συνεδρίαση στις 25/1/2017, προ ημερησίας διάταξης η δημοτική μας σύμβουλος Αμαλία Αθανασοπούλου ερώτησε για να πληροφορηθούμε σε ποιες ενέργειες είχε ήδη προβεί ο Δήμος σχετικά με το θέμα αυτό και ζητήσαμε να ενημερωθούμε έγκαιρα για τις προτάσεις του Δήμου, ώστε να υπάρχει χρόνος για να γίνει ουσιαστική συζήτηση και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Αυτό είναι επιβεβλημένο αφού στην απόφαση του περασμένου Σεπτεμβρίου (Εισήγηση ΕΤΑΔ, παρ. θ’), αναφέρεται σαφώς ότι οι χρήσεις και οι εν γένει δραστηριότητες […] θα περιγραφούν αναλυτικά στη σύμβαση παραχώρησης κάθε ακινήτου. Δεν πήραμε καμία απάντηση, ως συνήθως.

Αντ΄ αυτού, ξαφνικά, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Κονδύλης μας αποκάλυψε ότι έχει ήδη υποβάλει πρόταση προς την ΕΤΑΔ ΑΕ. για να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις των όρων της σύμβασης αυτής. Έκρινε -μονομερώς- ο Δήμαρχος ότι δεν χρειαζόταν να ενημερωθούμε για αυτές τις τροποποιήσεις.

Θέλει ουσιαστική συζήτηση ο κ. Κονδύλης όλου του Δημοτικού Συμβουλίου ή απλώς επιζητεί “ομοφωνίες” για να προχωρήσει ανενόχλητος στους σχεδιασμούς του, αφήνοντας στην άγνοια ή στην ελλιπή ενημέρωση- κατά την προσφιλή του πρακτική- την αντιπολίτευση;

Όμως, το θέμα της παραχώρησης, της διαμόρφωσης και της εκμετάλλευσης της παραλίας είναι πολύ σοβαρό και θα επηρεάσει καθοριστικά τη μορφή της πόλης μας για τα επόμενα χρόνια, πιθανόν χωρίς δυνατότητα επιστροφής. Ζητάμε, λοιπόν, όλες οι ενέργειες της δημοτικής αρχής να γίνονται με πλήρη διαφάνεια, με εκτεταμένη διαβούλευση και με πλήρη ενημέρωση όλης της αντιπολίτευσης. Κάτι για το οποίο δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον κ. Κονδύλη, αλλά ελπίζουμε να διαψευστούμε.

Ενδεικτικό της στάσης του κ. Κονδύλη για την περιφρόνηση της αντιπολίτευσης, είναι ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα, το έφερε όχι μόνο ως έκτακτο και χωρίς να μας στείλει καμία εισήγηση, αλλά κυρίως ότι το πληροφορηθήκαμε από τοπικό διαδικτυακό μέσο! Η προτεραιότητα του Δημάρχου ήταν να ενημερώσει τον φιλικό του Τύπο και όχι το Δημοτικό Συμβούλιο…

Όλα αυτά, δηλαδή η ξεκάθαρη θέση μας υπέρ της παραχώρησης της παραλίας στον Δήμο αλλά και η κριτική μας για τη στάση και τη συμπεριφορά του Δημάρχου, που θεωρεί περιττή ακόμη και την ενημέρωσή μας ή, πολύ περισσότερο, τη συμμετοχή όλων μας σε μια πρώτη διαβούλευση για τη μεγιστοποίηση των ωφελειών του Δήμου από τη παραχώρηση αυτή, αναπτύχθηκαν διεξοδικά από τη δημοτική μας σύμβουλο Αλεξάνδρα Γιαννούτσου και αιτιολογήθηκε, αντίστοιχα, η «λευκή» ψήφος μας.

Γι’ αυτό, καλό είναι κάθε φορά η Διοίκηση να μένει στην ουσία της τοποθέτησής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και να μη τη διαστρεβλώνει για να εξυπηρετήσει τις δικές της σκοπιμότητες.

Η τοποθέτηση της δημοτικής μας συμβούλου Aλέκας Γιαννούτσου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 24/2/2017:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου