Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Μοσχάτο: Η ταινία «Το μέσα φως» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 2 Απριλίου στις 8.00μμ

Η πρώτη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης για το μήνα Απρίλιο θα είναι το ντοκυμαντέρ «Το μέσα φως» του Σταύρου Ψυλλάκη (2016, Έγχρωμο, 92').

Η προβολή, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Πνευματικό Σύνδεσμο Κρητών Μοσχάτου-Ταύρου, θα γίνει την Κυριακή 2 Απριλίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο και ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Λίγα λόγια για την ταινία:


“Ο Γιώργης Μαρκάκης, 86 χρονών, οφθαλμίατρος και ιδρυτής του μουσείου ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ στη Χερσόνησο Κρήτης, μας ξεναγεί στην κιβωτό των αναμνήσεών του, σε όσα «τρύγησε με τα μάτια του και τα 'χει κλείσει εντός του»

Περισσότερο από τα υπόλοιπα ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη, το «Μέσα Φως» είναι ένα καθαρό πορτρέτο ενός ανθρώπου που μιλάει στην κάμερα χωρίς στην πραγματικότητα να ανασύρει από τη λήθη, να διεκδικεί ή να τεκμηριώνει κάτι περισσότερο από το αυταπόδεικτο μιας ζωής, η οποία αποτελείται από τόσο οικεία στοιχεία που λογικά δεν θα έχρηζε ανάγκη κινηματογράφησης ως κάτι.. εξαιρετικό.

Κι, όμως, οι αφηγήσεις του 86χρονου Γιώργη Μαρκάκη νιώθεις να σε παίρνουν μαζί τους σε ένα διαφωτιστικό ταξίδι στο χρόνο και το χώρο μιας οικογένειας, μιας πατρίδας, μιας ολόκληρης χώρας.


Το event στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου