Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Ο Απρίλιος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) - Το πρόγραμμα

Ο δεύτερος μήνας της Άνοιξης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
σας προσκαλεί να πάρετε μέρος σε ανοιχτές εκδηλώσεις και δράσεις για κάθε ηλικία, αλλά και να απολαύσετε υπαίθριες δραστηριότητες στο Πάρκο.

Η μουσική, όπως κάθε μήνα, συνεχίζει να πλημμυρίζει τους χώρους του ΚΠΙΣΝ. Το ραντεβού με τα καθιερωμένα Music Escapades ανανεώνεται και τον Απρίλιο με την ελληνική indie μουσική των ‘90s να ξεδιπλώνεται και να εξελίσσεται μέσα από τη δουλειά θρυλικών συγκροτημάτων.


Επίσης, το ΚΠΙΣΝ δημιούργησε και παρουσιάζει αποκλειστικά στους επισκέπτες του μια σειρά από πασχαλινά κονσέρτα, που περιλαμβάνουν από gospel και jazz μέχρι Ύμνους της Μεγ. Εβδομάδας, γεφυρώνοντας τις αποστάσεις και θυμίζοντας όλα όσα μας ενώνουν.

Παράλληλα, στα πασχαλινά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους διασκεδάζουμε και παίζουμε μαζί.

Η μουσική παντρεύεται με την κίνηση, και τον Απρίλιο η σειρά χορού Social Ballroom συνεχίζει με ένα αφιέρωμα στο rock n’ roll, ενώ νέες προτάσεις, όπως το εργαστήρι αφρικάνικου χορού μεταφέρουν τη δράση στον χώρο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Στο Πάρκο πραγματοποιούνται και καθιερωμένες αλλά και νέες αθλητικές δράσεις, ενώ επιστρέφουν και οι θαλάσσιες δραστηριότητες στο Κανάλι, αφού ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες εργασίες καθαρισμού.

Παράλληλα, τα Ποδήλατα του ΚΠΙΣΝ ήρθαν για να μείνουν! Έχοντας ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό τη λειτουργία τους, τα ενοικιαζόμενα ποδήλατα του ΚΠΙΣΝ προσφέρουν βόλτες, άθληση για μικρούς και μεγάλους, και προτείνουν έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής. Με αφορμή την έναρξη της νέας αυτής υπηρεσίας, μια σειρά ειδικά σχεδιασμένων δραστηριοτήτων αυτόν τον μήνα προάγει περαιτέρω την ποδηλατική κουλτούρα στην πόλη.

Ο μήνας ολοκληρώνεται με τα εγκαίνια μιας σημαντικής έκθεσης στον Φάρο. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop παρουσιάζει την έκθεση Piece by Piece την οποία ο Ιταλός αρχιτέκτονας Renzo Piano περιγράφει σαν «ένα ταξίδι μέσα στον χώρο».

Ο Απρίλιος σηματοδοτεί την πορεία μετάβασης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στους νέους τους χώρους, καθώς ξεκινά η περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας της ΕΛΣ, και, μαζί με ενδιαφέρουσες δράσεις της ΕΒΕ έρχονται να συμπληρώσουν, με το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και τις εκδηλώσεις του ίδιου του ΚΠΙΣΝ, το φάσμα μάθησης, πολιτισμού, ευεξίας, και ψυχαγωγίας που το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιθυμεί να προσφέρει σε όλους.

Και αυτόν τον μήνα, όλες οι αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΚΠΙΣΝ έχουν ελεύθερη είσοδο για όλους, χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο να το γνωρίσουν από κοντά ως συμ-μέτοχοι.


Για το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Απριλίου πατήστε εδώ.

Πληροφορίες για την επίσκεψή σας

| Το εαρινό ωράριο λειτουργίας που ισχύει από 1η Απριλίου είναι: Πάρκο Σταύρος Νιάρχος 06.00-00.00, Στίβος, Αγορά, Φάρος 06.00-00.00, Κέντρο Επισκεπτών 09.00-22.00.

| Για την άμεση εξυπηρέτηση των επισκεπτών, λειτουργούν στους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ προσωρινά καντίνες, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο θα λειτουργούν, σε μόνιμη βάση, εστιατόριο και καφέ.

| Κατοικίδια είναι ευπρόσδεκτα στους εξωτερικούς χώρους μόνο με τη συνοδεία του ιδιοκτήτη τους, ο οποίος οφείλει να τα έχει υπό την εποπτεία του καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στον χώρο και να μεριμνά για την καθαριότητα του χώρου. Η πρόσβαση των κατοικίδιων απαγορεύεται στο Ξέφωτο και τον Λαβύρινθο καθώς και στους παιδότοπους.

| Οι παιδότοποι θα λειτουργήσουν αφού εξασφαλιστούν οι αναγκαίες άδειες για τις οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες. Εντωμεταξύ οι επισκέπτες έχουν απευθείας πρόσβαση από το ΚΠΙΣΝ στην παιδική χαρά του Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής του Δήμου Καλλιθέας, το οποίο γειτνιάζει με το ΚΠΙΣΝ. Το Δημοτικό Πάρκο σχεδιάστηκε από το Renzo Piano Building Workshop, αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ, και ολοκληρώθηκε με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ.

| Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, το Ξέφωτο και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, ο Λαβύρινθος, δεν θα είναι προσβάσιμοι στο κοινό. Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία φυτών και ένα μοναδικό εδαφικό οικοσύστημα! Όπως κάθε ζωντανός οργανισμός, έτσι και ο χλοοτάπητας χρειάζεται συντήρηση και ανάπαυση για την υγιή ανάπτυξή του, προκειμένου να διατηρείται πλούσιος και υγιής. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση!

| Βάσει της σχετικής οδηγίας της πλατινένιας περιβαλλοντικής πιστοποίησης LEED που έχει κατακτήσει το ΚΠΙΣΝ, το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους κλειστούς χώρους, καθώς και σε απόσταση 8μ. από τα εξωτερικά ανοίγματα των κτιρίων. Στους λοιπούς ανοιχτούς χώρους το κάπνισμα δεν απαγορεύεται. Ωστόσο, ο σεβασμός προς το περιβάλλον και η προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής παραμένουν βασικές αξίες στις οποίες έχει αναπτυχθεί το ΚΠΙΣΝ. Στο πλαίσιο αυτό ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες να απολαύσουν το Πάρκο χωρίς να καπνίσουν κατά τη διάρκεια παραμονής τους στους χώρους του. Σε περίπτωση που οι επισκέπτες επιθυμούν να καπνίσουν παρακαλούνται να σεβαστούν τον χώρο και να χρησιμοποιούν τα σταχτοδοχεία δαπέδου που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή.


Για πληροφορίες πρόσβασης, πατήστε εδώ.

Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ. Για αναλυτικές πληροφορίες, πατήστε εδώ.​


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου