Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Προς κατεδάφιση το κτήριο του Νηπιαγωγείου Βουλιαγμένης

του Γιώργου Λαουτάρη


Ένα κτήριο τοπόσημο της περιοχής, που σήμερα στεγάζει το Νηπιαγωγείο Βουλιαγμένης, ίσως σύντομα να αποτελεί παρελθόν.

Η όμορφη διώροφη μονοκατοικία της οδού Ιάσονος, με τις παραδοσιακές κόκκινες πέτρες που είναι χαρακτηριστικές των παλιών σπιτιών της περιοχής, δωρίστηκε στον Δήμο Βουλιαγμένης το 1985 από τον Κωνσταντίνο και τη Διδώ Ξανθία, όπως μαρτυρά η μαρμάρινη πλάκα που κοσμεί την είσοδο. Το κτήριο φιλοξένησε την Πνευματική Εστία Βουλιαγμένης και άλλες χρήσεις κατά τα χρόνια που πέρασαν.

Σύμφωνα πάντως με τον δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, το σπίτι θα κατεδαφιστεί προκειμένου να κτιστεί στη θέση του μια νέα διώροφη μονάδα, η οποία θα στεγάσει τον 1ο Παιδικό Σταθμό της Βουλιαγμένης καθώς και το Νηπιαγωγείο Βουλιαγμένης.

Κατά τον Δήμαρχο, η σχετική μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από τον Αθανάσιο Μαρτίνο είναι ήδη έτοιμη και αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης από τις Κτιριακές Υποδομές.

Πάντως, η κατεδάφιση της κατοικίας Ξανθία δεν θα είναι μια εύκολη ή απλή υπόθεση, καθώς οι δωρητές στη διαθήκη τους είχαν θέσει αυστηρούς όρους για τη διατήρηση του κτηρίου ως έχει.

Προ λίγων ετών, η εντελώς απαραίτητη αντικατάσταση των παλιών ξύλινων κουφωμάτων με πλαίσια αλουμινίου υπήρξε ένα ακανθώδες πρόβλημα για την τότε δημοτική αρχή…

Στέλεχος της δημοτικής διοίκησης από τη Βουλιαγμένη μας δήλωσε ότι το ακίνητο υποαξιοποιείται σήμερα και ότι ο σκοπός ανέγερσης παιδικού σταθμού, που δεν έχει σήμερα η Βουλιαγμένη και σύγχρονου Νηπιαγωγείου είναι πολύ σημαντικός και πως τα νομικά εμπόδια μπορούν να αρθούν.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ξακαθάρισε μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι κατά τη διάρκεια των οικοδομικών εργασιών, το Νηπιαγωγείο θα μεταστεγαστεί προσωρινά σε χώρο εντός του Δημοτικού Σχολείου Βουλιαγμένης. Τόνισε επίσης, ότι το σχέδιο δεν αφορά την ερχόμενη σχολική χρονιά.


(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 15 Απριλίου 2017)

3vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου