Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Υπουργείο Παιδείας: Η Ν.Δ. χρησιμοποιεί τις Πανελλαδικές ως αιχμή της αντιπολιτευτικής της τακτικής

Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να χρησιμοποιήσει τις Πανελλαδικές ως την αιχμή της αντιπολιτευτικής της τακτικής αναφέρει το υπουργείο Παιδείας
στην απάντησή του προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και καλεί την ΝΔ να συγκρατηθεί και να βρει άλλους τρόπους να εκφράσει τις αντιπολιτευτικές της διαθέσεις.

Το υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναφέρεται στην απάντηση, για πρώτη φορά κάνει μία προσπάθεια να συνεννοηθεί με τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για τον αριθμό εισακτέων.


«Είναι μία αρχή. Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να αδιαφορεί για τα προβλήματα που εντοπίζουν πολλά τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περίπτωση που ο αριθμός εισακτέων υπερβαίνει τις δυνατότητές τους.


Το εύκολο μεν, αλλά το παιδαγωγικά προβληματικό, θα ήταν να αγνοήσει το υπουργείο τις προτάσεις των πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων. Αυτό θέλει η Νέα Δημοκρατία;» υπογραμμίζεται και διευκρινίζεται πως «με σεβασμό στην αγωνία των νέων που προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, αποφασίστηκε η μείωση στις συγκεκριμένες Σχολές να αρχίσει από φέτος, και να συνεχιστεί του χρόνου, ώστε η μείωση να κατανεμηθεί σε δύο χρόνια».

Διαβάστε:

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου