Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Απάντηση στην εξώδικη δήλωση - πρόσκληση - διαμαρτυρία του κ. Κωνσταντάτου που εξακολουθεί να κυνηγάει μάγισσες

Ο κ. Κωνσταντάτος δεν αρκέσθηκε στη μήνυση την οποία υπέβαλε στις 25 Ιανουαρίου στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυρούπολης με την αξίωση αυτόφωρης σύλληψης του Χρήστου Κορτζίδη και του Τάκη Κοροβέση.

Ο κ. Κωνσταντάτος έδωσε συνέχεια με εξώδικη δήλωση - πρόσκληση - διαμαρτυρία, η οποία επιδόθηκε σε... όλους τους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης, βαφτίζοντάς τους "μέλη της Συντακτικής Επιτροπής" επειδή έτσι του αρέσει ή επειδή έτσι τη συνέταξαν οι δικηγόροι του.

Ο κ. Κωνσταντάτος με αυτό το εξώδικο ζητά από τους... 9 δημοτικούς συμβούλους να επανορθώσουν στο τεύχος 9 της εφημερίδας «Εξ Ευωνύμων», όσα έγραψαν (οι... 9 ως "μέλη της Συντακτικής Επιτροπής") στο προηγούμενο τεύχος και να του διαθέσουν 1000 αντίτυπα.


Η απάντηση των 9 δημοτικών συμβούλων, που επιδόθηκε με τον ίδιο τρόπο, αναφέρει τα εξής:


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

1. Του Χρήστου Κορτζίδη του Κωνσταντίνου, τέως δημάρχου Ελληνικού, τέως Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, δημοτικού συμβούλου
2. Του Παναγιώτη Κοροβέση του Χαραλάμπους, δημοτικού συμβούλου
3. Του Ιωάννη Μαραγκού του Ευαγγέλου, κατοίκου Ηλιούπολης Αττικής, δημοτικού συμβούλου
4. Της Παναγιώτας Κωνσταντινίδου του Γεωργίου, δημοτικής συμβούλου
5. Του Βασιλείου Μπούκα του Γεωργίου, δημοτικού συμβούλου
6. Του Νικολάου Σπυρόπουλου του Ιωάννη, δημοτικού συμβούλου
7. Του Βασιλείου Βάσσιου του Ευαγγέλου, δημοτικού συμβούλου
8. Του Γεωργίου Κοκκίνη του Σπυρίδωνα, δημοτικού συμβούλου και
9.Του Νικολάου Ντάλλα του Ευαγγέλου, δημοτικού συμβούλου

προς
Τον Ιωάννη Κωνσταντάτο, δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης


Σε απάντηση της από 15-02-2017 εξώδικης δήλωσης - πρόσκλησης - διαμαρτυρίας με επιφύλαξη δικαιωμάτων σας, σας απαντούμε με την παρούσα τα κάτωθι:

Α. Ως προς τον 3ο έως και 9ο από εμάς σας δηλώνουμε ότι δεν είμαστε μέλη της συντακτικής επιτροπής της τοπικής εφημερίδας «Εξ Ευωνύμων» και κανένας έννομος δεσμός δεν μας συνδέει με αυτή. Ωστόσο δηλώνουμε με την παρούσα ότι συμμεριζόμαστε απόλυτα το σύνολο του περιεχομένου της.

Β. Ως προς το δημοσίευμα του 8ου τεύχους (Ιανουαρίου 2017) της εφημερίδας «Εξ Ευωνύμων» για την οποία διαμαρτύρεστε με τον εξής ισχυρισμό: “Πρόκειται για βαρύτατη ψευδή και συκοφαντική αναφορά που ευθέως πλήττει την τιμή και την υπόληψή μου καθώς με εμφανίζει ότι ζημιώνω με τις ενέργειές μου τον Δήμο, προς όφελος επιχειρηματία Λάτση αφήνοντας σαφείς αιχμές και υπονοούμενα ότι, δήθεν, χρηματίζομαι”.

Εξαρχής σας καλούμε να διαβάσετε εκ νέου το ως άνω τεύχος και ιδίως το επίμαχο άρθρο, καθώς σε κανένα σημείο αυτού δεν γίνεται αναφορά ή υπανιγμός για χρηματισμό σας. Αν είχαμε σχετική πληροφορία δεν θα αρκούμασταν σε αναφορά της πληροφορίας σε τεύχος τοπικής εφημερίδας, αλλά θα προβαίναμε άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. Το σύνολο του δημοσιεύματος περιορίζεται στην καταγραφή και αξιολόγηση των πραγματικών περιστατικών και δεδομένων που γνωρίζουμε σχετικά το σοβαρότατο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και η πρόθεσή σας, για σχετική με το πρόβλημα αξιοποίηση, του χωρου των αθλητικών εγκαταστάσεων του δημου στο Άνω Ελληνικό όπου εδω και δεκατίες δραστηριποιείται ο Αθλητικός Σύλλογος Σουρμένων. Πρόθεση την οποία εσείς ο ιδιος έχετε εκφράσει και δημοσιοποιήσει με διάφορους τρόπους. Πρόθεση και προσανατολισμό που εμείς σαφώς και κρίνουμε επιβλαβή για το δήμο μας, μιας και η ενδεδειγμένη λύση είναι η δημιουργία ολοκληρωμένου διαδημοτικού σταθμού διαχείρισης των απορριμμάτων στο χώρο του πρώην αεροδρομιου. Λύση την οποία διεκδικούσαν οι δήμοι μας μαζί με την περιφέρεια και εξακολουθούν να διεκδικούν, σύμφωνα με τις δημόσια εκφρασμένες θέσεις τους, με εξαίρεση την δική σας, σχετικά πρόσφατη διαφοροποίηση. Λύση όμως που φαίνεται να μην βρίσκει σύμφωνο τον "επενδυτή" στον οποίο προωθείται η παραχώρηση του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας, εξ ου και η κριτική μας ότι εναρμονίζεστε με τους σχεδιασμούς του Λάτση.

Ως προς την αναφορά σας στο έγγραφο του Αθλητικού Συλλόγου Σουρμένων με το οποίο σας εξουσιοδοτεί να τον εκπροσωπήσετε στις συζητήσεις με την lamda Development για τη δημιουργία νέου γηπέδου στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, το οποίο σας δόθηκε σε συνέχεια συζητήσεων που εσείς ξεκινήσατε με το σύλλογο, αυτό επιβεβαιώνει την ανησυχία μας για το ενδεχόμενο μετακίνησης του συλλόγου σε άλλο χώρο και την αξιοποίηση του χώρου που σήμερα δραστηριοποιείται για τη δημιουργία υποδομών διαχείρισης απορριμάτων. Συνεπώς ο σχετικός ισχυρισμός αλυσιτελώς προβάλλεται από μέρους σας.

Ως προς τον ισχυρισμό σας ότι ουδεμία απόφαση δεν έχει ληφθεί για τη δημιουργία σταθμού διαχείρισης απορριμάτων στο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΑΣ Σουρμένων και ότι πολλώ μάλλον δεν έχει ξεκινήσει να υλοποιείται κάποιο έργο, συμφωνούμε απόλυτα. Μάλιστα σε κανένα σημείο του δημοσιεύματός μας δεν αναφέρουμε ότι έχει γίνει κάτι τέτοιο. Τουναντίον σκοπός του δημοσιεύματος είναι να ενημερώσει το αναγνωστικό κοινό ότι είναι στις προθέσεις σας και εξετάζετε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως άλλωστε δηλώσατε και ο ίδιος σε εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας (Εφημερίδα των Συντακτών). Σημειωτέον δε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του όμορου Δήμου Γλυφάδας, στα όρια του οποίου βρίσκεται η σκοπούμενη από εσάς εγκατάσταση, προέβη στην έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος κατά της πρότασής σας αυτής. Ανάλογη θέση έχει πάρει και ο όμορος Δήμος Αλίμου.

Ως προς τον ισχυρισμό σας ότι ο δήμος μας δεν διαθέτει σταθμό μεταφόρτωσης, το γνωρίζουμε άριστα. Δυστυχώς έως και σήμερα λειτουργεί σταθμός μεταφόρτωσης μη αδειοδοτημένος στα όρια του τέως δήμου Ελληνικού, του οποίου μάλιστα και εσείς επιτρέψατε τη χρήση και σε έτερους δήμους όπως π.χ. στο Δήμο Αγίου Δημητρίου. Σκοπός μας πάντοτε ήταν η διευθέτηση του ζητήματος αυτού, με τρόπο που δεν θα θίγει τα συμφέροντα του δήμου αλλά και με σεβασμό στο περιβάλλον, γιαυτό ως διοίκηση του δήμου είχαμε ξεκινήσει συγκεκριμένες ενέργειές σε συνεργασία με τους όμορους δήμους, τις οποίες και εσείς είχατε ψηφίσει ως αντιπολίτευση τότε και τις οποίες θα έπρεπε να συνεχίσετε ως διοίκηση τώρα και όχι να αλλάξετε πορεία σε βάρος του δήμου.

Ως προς τους λοιπούς ισχυρισμούς σας και ιδίως των σχεδιασμών σας περί είσπραξης ποσών -και μάλιστα μεγάλων (!)- από όμορους δήμους, θα θέλαμε για ύστατη φορά να σας επισημάνουμε ότι η διαχείριση απορριμάτων είναι μια υπόθεση που απαιτεί υπευθυνότητα, σοβαρό σχεδιασμό και συνεργασία μεταξύ των όμορων δήμων.

Επειδή, οι 3ος έως και 9ος από εμάς δεν έχουμε κανένα έννομο δεσμό με την εφημερίδα “Εξ Ευωνύμων”.


Επειδή, στο επίμαχο τεύχος και στο επίμαχο δημοσίευμα δεν αναφέρεται τίποτα ψευδές, συκοφαντικό ή δυσφημιστικό, τουναντίον σε αυτά γίνεται αναφορά των πραγματικών περιστατικών και δεδομένων με τη δέουσα και ευπρεπή κριτική.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ


Ότι θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε το αναγνωστικό μας κοινό για όλα τα θέματα της τοπικής κοινωνίας.


Ότι αντίγραφο της εξώδικης δήλωσής προς εμάς αλλά και της παρούσας θα δημοσιευθούν στο επόμενο τεύχος της εφημερίδας “Εξ Ευωνύμων”.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα στον Ιωάννη Κωνσταντάτο, δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, κατοίκου Αργυρούπολης Αττικής, οδός Κύπρου αρ. 68, για να λάβει γνώση και για όλες τις νόμιμες συνέπειες.


Δείτε εδώ το εξώδικο που είχε αποστείλει ο κ. Κωνσταντάτος

από το dsellar.blogspot.gr


Διαβάστε:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου