Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Χρήστος Σπίρτζης από τον Άλιμο: «Αν δείτε ποτέ να γίνεται η επένδυση στο Ελληνικό να με πάρετε τηλέφωνο»

«Αν δείτε ποτέ να γίνεται η επένδυση στο Ελληνικό να με πάρετε τηλέφωνο. Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, όχι γιατί την εμποδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί δεν υπάρχει επενδυτής που να διαθέσει τόσα δισεκατομμύρια για να επενδύσει. Το ίδιο έγινε στη Βρετανία και στη Γερμανία όπου οι επενδυτές χρεοκόπησαν».

Αυτά τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας σε σχετική ερώτηση από το ακροατήριο, σε εκδήλωση που οργάνωσε την Παρασκευή η Οργάνωση Μελών Αλίμου του ΣΥΡΙΖΑ στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πόλης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επίθεση στη ΝΔ, τον Κώστα Σημίτη, τον ΣΕΒ και τον Γιάννη Στουρνάρα, εξαπέλυσε ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην εκδήλωση που είχε ως θέμα: «2 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση - οι πολιτικές προκλήσεις σήμερα για ανάπτυξη και δημοκρατία».

Αναφερθείς στη συμφωνία κυβέρνησης- Θεσμών είπε «το 2018 τελειώνει το πρόγραμμα και αυτό είναι πλέον κοινός τόπος, η συμφωνία έκλεισε μετά από μια σκληρή διαπραγμάτευση, αν και οι μισοί μάς εγκαλούσαν γιατί δεν την κλείναμε με όποιον τρόπο, και οι άλλοι μισοί παρακαλούσαν - ευχόντουσαν να μην κλείσει με στόχο την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης, της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα» υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης.

Σημείωσε ότι με το κλείσιμο και της αξιολόγησης ανοίγει ο δρόμος για να εκπληρωθεί η εντολή που πήρε η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό , να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια «Πετύχαμε μία συμφωνία με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο. Δηλαδή για κάθε ευρώ που θα επιβαρύνεται ο πολίτης -εάν δεν πετύχουμε τους στόχους το 2019 και το 2020- θα υπάρχουν ανταποδοτικά μέτρα» υπογράμμισε, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Πρόσθεσε «πετύχαμε την επαναφορά ενός ευρωπαϊκού εργασιακού πλαισίου, δηλαδή τη θεσμοθέτηση συλλογικών συμβάσεων. Επανέρχονται όσα ξήλωσαν οι προηγούμενοι -ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- με τα κέντρα καθοδήγησης τους» τόνισε ο κ. Σπίρτζης και είπε με νόημα «για τα κέντρα καθοδήγησής τους θα γίνουμε συγκεκριμένοι το επόμενο διάστημα».


Συμπληρώνοντας για τα εργασιακά τόνισε «δεν υπάρχει θέμα λοκ άουτ ή ζήτημα απελευθέρωσης των απολύσεων».

Παράλληλα είπε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει κοινωνικές παροχές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και τη φορολογία. «Για εμάς δύο χρόνια σημαίνουν καθημερινή διαπραγμάτευση για κοινωνικά δίκαιες πολιτικές, με στόχο να τελειώσει η αθλιότητα που είχε μπει η χώρα. Να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και να πάμε στην απομείωση ή τη ρύθμιση του χρέους» τόνισε.

Ο στόχος της κυβέρνησης όπως την περιέγραψε ο κ. Σπίρτζης είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση « δεν μπορεί η χώρα να σταθεί στα πόδια της χωρίς παραγωγικές δυνάμεις, χωρίς να παράγουμε προϊόντα και πλούτο. Δόθηκαν πάρα πολλές ευκαιρίες να αποκτήσει η Ελλάδα παραγωγή αλλά οι προηγούμενοι έκαναν ότι μπορούσαν για να κερδίζουν οι μεταπράτες» είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου