Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Δεύτερη επίθεση αγνώστων στο σπίτι του προέδρου του ΟΑΣΑ, Τάσου Ταστάνη, στην Τερψιθέα Γλυφάδας

Το απειλητικό σύνθημα από την πρώτη επίθεση
στο σπίτι του Τάσου Ταστάνη
Στο στόχαστρο ομάδας αγνώστων βρέθηκε για δεύτερη φορά ο πρόεδρος του Ομίλου ΟΑΣΑ, Τάσος Ταστάνης.

Σήμερα στις 7.30 το βράδυ, περίπου 50 άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στους τοίχους έξω από το σπίτι του στην Άνω Γλυφάδα και πέταξαν
προκηρύξεις φωνάζοντας συνθήματα. Τα συνθήματα που έγραψαν οι άγνωστοι στο σπίτι του πρόεδρου του ΟΑΣΑ, ήταν «ελεύθερες μετακινήσεις», «σπάσιμο στις μπάρες» και «κλωτσιές στους ελεγκτές».

Υπενθυμίζεται πως είναι η δεύτερη φορά που ο πρόεδρος και η οικογένειά του δέχονται επίθεση. Η πρώτη ήταν στις 4 Δεκέμβρη του 2016 (δείτε εδώ).

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδος του ΟΑΣΑ, Τάσος Ταστάνης, «πρόκειται για μια ακόμη φασιστική ενέργεια, που σχεδιάστηκε από σκοτεινούς κύκλους, θυμίζει άλλες εποχές και δεν έχει απολύτως κανένα έρεισμα στην κοινωνία.


Προφανώς δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα των εκατομμυρίων πολιτών της Αθήνας για σύγχρονες, ασφαλείς και προσιτές δημόσιες συγκοινωνίες. Όσες απειλές και τρομοκρατικές επιθέσεις και αν δεχτούμε, δεν πρόκειται να μας πτοήσουν.

Θα συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα μας για την αναβάθμιση των μετακινήσεων των συμπολιτών μας και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών» κατέληξε ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα επίθεση στον πρόεδρο του ΟΑΣΑ

"Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις απειλές, τον προπηλακισμό και την επίθεση στον σπίτι του προέδρου του ΟΑΣΑ Τάσου Ταστάνη. Ιδιαίτερα το τελευταίο, προσιδιάζει μόνο σε φασιστικές λογικές και πρακτικές", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του για τη νέα επίθεση στον πρόεδρο του ΟΑΣΑ.

Αναφέρει ότι "δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τάσος Ταστάνης πέφτει θύμα τέτοιων βιαιοτήτων, από ανθρώπους που εξυπηρετούν σκοτεινά οικονομικά συμφέροντα και δεν έχουν καμιά σχέση με κοινωνικές διεκδικήσεις". Τονίζει πως "στο πρόσωπό του, κάποιοι προσπαθούν να χτυπήσουν μια πολιτική η οποία αποσκοπεί στην εξυγίανση και την αναβάθμιση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών, προς όφελος των πολιτών, και κυρίως των πιο αδύναμων".

"Να είναι σίγουροι", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, "ότιδεν μπορούν να τρομοκρατήσουν ή να εκφοβίσουν κανέναν".

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου