Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Νέα ιατροδικαστικά ιατρεία σε «Ασκληπιείο» Βούλας και «ΚΑΤ»

της Έφης Φουσέκη


Μέσα σε λίγους μήνες λειτουργίας του το ιατροδικαστικό ιατρείο του νοσοκομείου Βούλας έχει δεχτεί εκατοντάδες περιστατικά ξυλοδαρμών και σεξουαλικής κακοποίησης.

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία (ΕΙΕ) για την λειτουργία δύο νέων δομών ιατροδικαστικών υπηρεσιών στα Νοσοκομεία «Ασκληπιείο» Βούλας και «ΚΑΤ».


Πρόκειται για μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό από την ΕΙΕ και που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, αρχικά στο νοσοκομείο Βούλας και πριν μια εβδομάδα στο «ΚΑΤ».


Και τα δύο ιατρεία είναι σε πλήρη λειτουργία ικανά να ικανοποιήσουν πλήρως όλα τα περιστατικά κλινικής ιατροδικαστικής των βορείων και νοτίων προαστίων της Αττικής, παρέχοντας υπηρεσίες εντελώς δωρεάν.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα ότι μέσα σε λίγους μήνες λειτουργίας του το ιατροδικαστικό ιατρείο του νοσοκομείου Βούλας έχει δεχτεί εκατοντάδες περιστατικά ξυλοδαρμών, σεξουαλικής κακοποίησης κ.ά. από όλες τις περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής, αναφέρει η ΕΙΕ.

Οπως σημειώνει, η επιλογή των δύο νοσοκομείων δεν έγινε τυχαία, καθώς, όπως είναι γνωστό, είναι τα ιδρύματα που δέχονται μεγάλο αριθμό περιστατικών κακοποίησης.


«Το βασικό πρόβλημα που υπήρχε είναι ότι όλα τα θύματα σωματικών βλαβών που επισκεπτόντουσαν τα εν λόγω νοσοκομεία περιοριζόντουσαν σε ιατρικές βεβαιώσεις από μη ιατροδικαστές, με αποτέλεσμα στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορούσαν να δικαιωθούν στα δικαστήρια. Στις περιπτώσεις, δε, που τα θύματα επιθυμούσαν να προσφύγουν σε ιατροδικαστή έπρεπε αυτά να μεταφερθούν στο κέντρο της Αθήνας και να απευθυνθούν σε δομές που ήδη είχαν σημαντικό φόρτο εργασίας».

«Είμαστε περήφανοι γιατί ένας πολυετής αγώνας της ΕΙΕ είχε αποτέλεσμα» δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΙΕ, Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων και προσθέτει πως «πλέον οι κάτοικοι της Αττικής έχουν δύο νέες δημόσιες δομές ικανές να καλύψουν τις ανάγκες κλινικών ιατροδικαστικών περιστατικών των αντίστοιχων περιοχών».

Παράλληλα, όπως τονίζει,αποσυμφορίζονται οι άλλες δύο δημόσιες δομές της Αθήνας, οι οποίες δέχονται και όλο τον όγκο περιστατικών νεκροψίας- νεκροτομής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου