Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Πολιορκία τραμπούκων σε εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Νέα Φιλαδέλφεια - Επίθεση με πέτρες στην πορεία (video)

Όπως γράφει η Αλέκα Ζουμή στο Κόκκινο αλλά περιγράφεται και σε ρεπορτάζ του documento:

Στο ίδιο έργο θεατές: Κάτοικοι, φορείς, συλλογικότητες και παρατάξεις που τολμούν να εκφέρουν διαφορετική άποψη για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Για ακόμη μια φορά επικράτησε ένταση το απόγευμα της Τετάρτης με τους ίδιους πρωταγωνιστές…

Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 50 φερόμενοι ως οπαδοί της ΑΕΚ πολιόρκησαν το πνευματικό κέντρο, λίγο πριν από την έναρξη εκδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το γήπεδο της Ενωσης και τον αγώνα των κατοίκων των γειτονιών ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τα συγκεκριμένα άτομα προπηλάκισαν τους παρευρισκομένους, με στόχο να μην επιτρέψουν την διεξαγωγή της εκδήλωσης, ενώ δεν έλειψαν και συμπλοκές μεταξύ των συγκεντρωμένων.

Όπως θα ακούστε και στο βίντεο οι τραμπούκοι φωνάζουν στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση: Στη Φιλαδέλφεια οι πορείες τελειώσανε εδώ. Δεν θα ξαναπερπατήσετε.



Η εκδήλωση τελικά πραγματοποιήθηκε κανονικά με τους οπαδούς να παραμένουν σε όλη τη διάρκεια έξω από το κτήριο στο οποίο προκάλεσαν σοβαρές ζημιές, σπάζοντας τζάμια και πόρτες.

Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης διμοιρία των ΜΑΤ βρέθηκε στο σημείο, με τους φερόμενους ως οπαδούς αρχικά να απομακρύνονται.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση αποχώρησαν συντεταγμένα με πορεία και ενώ όλα έδειχναν πως υπήρχε εκτόνωση της κατάστασης, η πορεία δέχτηκε νέα επίθεση, με πέτρες αυτή τη φορά, στο ύψος του Ιωνικού, με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσουν. Αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου κάνουν λόγο για τραυματισμούς.

Η περιγραφή των γεγονότων, σύμφωνα με ανάρτηση στο facebook της Ευτυχίας Παπαλουκά, Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας:

Ακόμα μια δολοφονική επίθεση τραμπούκων οπαδών στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Πρέπει στο τέλος να θρηνήσουμε θύματα για να κινητοποιηθεί επιτέλους η πολιτεία ή πρέπει να πάρουμε ως δεδομένο ότι στην πόλη έχει επιβληθεί ο νόμος της σιωπής;
200 άτομα που συμμετείχαν σε εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πολίτες που συμμετείχαν σε πολιτιστικές δραστηριότητες και υπάλληλοι του Δήμου βρίσκονται ποκιορκημένοι από ομάδα χούλιγκανς στο πνευματικό κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας. Κάποιοι μάλιστα είναι χτυπημένοι, ενώ έχει βανδαλιστεί το κτίριο.
left.gr 

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου