Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Η Ρένα Δούρου μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους 13 Περιφερειάρχες για την Εθνική Παραγωγική Ανασυγκρότηση

Οι Περιφέρειες είναι κρίσιμος παράγοντας για την ανάταση της εθνικής οικονομίας, δήλωσε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους 13 Περιφερειάρχες για το Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Για πρώτη φορά η κεντρική Κυβέρνηση, αντιλαμβάνεται ότι χρειαζόμαστε μία σύζευξη με τις Περιφέρειες, καθώς αυτές γνωρίζουν καλά την κοινωνική πραγματικότητα, διαχειρίζονται ευρωπαϊκά προγράμματα και βάζουν στόχους αναπτυξιακούς για την τοπική κοινωνία.


Ολόκληρη η δήλωση της Ρένας Δούρου:

«Σήμερα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου αναγνώρισε τον ρόλο που μπορεί να έχει ο δεύτερος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ένας, ουσιαστικά, κρίσιμος παράγοντας για το μεγάλο στοίχημα της ανάτασης της εθνικής οικονομίας.


Επισημάνθηκε ότι το ελληνικό κράτος, η κεντρική Κυβέρνηση, καθυστερημένα, και ουσιαστικά για πρώτη φορά, αντιλαμβάνεται ότι χρειαζόμαστε μία σύζευξη μεταξύ της κεντρικής Κυβέρνησης και των Περιφερειών μέσω του επιτελικού συντονιστικού ρόλου που παίζουν, καθώς λόγω της θέσης τους, γνωρίζουν καλά την κοινωνική πραγματικότητα, διαχειρίζονται ευρωπαϊκά προγράμματα και βάζουν στόχους αναπτυξιακούς για την τοπική κοινωνία.

Βεβαίως αυτή η σύζευξη δεν θα οδηγήσει πουθενά εάν, εν τω μεταξύ, δεν προχωρήσουμε στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις και στην αναθεώρηση του Συντάγματος, έτσι ώστε να δοθεί στις Περιφέρειες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εκείνος ο ρόλος που θα είναι επ’ ωφελεία των τοπικών κοινωνιών, των Ελλήνων και των Ελληνίδων που δοκιμάζονται και από την κρίση χρέους και από την κρίση πολιτικής».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου