Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Μοσχάτο: Η ταινία «Φρίντα» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 14 Μαΐου στις 8.30μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές της για το μήνα Μάιο με την ταινία «Φρίντα» της Τζούλι Τέιμορ (2003, Έγχρωμο, 123').
 
Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 14 Μαΐου στις 8.30μμ, στην πολύ όμορφη, ανανεωμένη αυλή της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Προσοχή στη νέα ώρα προβολών: 8.30μμ.
 
Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας
μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Λίγα λόγια για την ταινία:


Δεκαετία του 1920. Ένα φρικτό ατύχημα στο τραμ όπου επέβαινε τραυματίζει ανεπανόρθωτα τη νεαρή Φρίντα Κάλο σε όλο της το σώμα. Εγκλωβισμένη σε γύψους και νάρθηκες, βρίσκει παρηγοριά στη ζωγραφική. Ο αναγνωρισμένος ζωγράφος Ντιέγκο Ριβέρα, ένθερμος κομμουνιστής της εποχής, διακρίνει το ταλέντο της και αρχίζει η εικοσιπεντάχρονη θυελλώδης σχέση τους.

Όσκαρ μουσικής και μακιγιάζ σε μια εξαιρετικά φροντισμένη παραγωγή, που πετυχαίνει να δώσει πειστικά το πορτρέτο της ιδιόρρυθμης αυτής προσωπικότητας. Η ενσωμάτωση της τέχνης της Κάλο στην ταινία, η πιστότητα στα κοστούμια και στο ταμπεραμέντο της, αλλά και οι ερμηνείες των Χάγεκ και Μολίνα καταγράφονται στις αρετές της ταινίας.


Το event στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου