Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Καταγγελίες σε βάρος εκπαιδευτικού στο Δημοτικό Σχολείο Βουλιαγμένης

του Γιώργου Λαουτάρη


Αναστατωμένη είναι η σχολική κοινότητα της Βουλιαγμένης και ευρύτερα του Δήμου των 3Β τους τελευταίους δύο μήνες από τις καταγγελίες γονέων κατά εκπαιδευτικού του Δημοτικού Σχολείου Βουλιαγμένης.

Μετά από αναφορές μαθητριών της Δ’ και Ε’ τάξης, γονείς έφτασαν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων καταγγέλλοντας τον εκπαιδευτικό για συμπεριφορά που κατά την άποψή τους προσέβαλλε τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η υπόθεση βρίσκεται σήμερα ακόμη υπό διερεύνηση από τις ανακριτικές αρχές. Ήδη έχουν κληθεί να καταθέσουν στο πλαίσιο της έρευνας η διευθύντρια του σχολείου, γονείς και μαθητές του σχολείου.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Το θέμα σε διοικητικό επίπεδο το έχει αναλάβει η αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, ώστε να εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία του σχολείου, μετά τη δημοσιότητα που έλαβαν οι καταγγελίες.

Η είδηση δημοσιοποιήθηκε σε γνωστό μπλογκ με πολλές ανακρίβειες και κατόπιν κατά την αναπαραγωγή του προστίθονταν νέες ανακρίβειες, με αποτέλεσμα από έναν αρχικό πυρήνα αλήθειας, να δίνεται μια παραπλανητική εικόνα στο σύνολο των δημοσιευμάτων μέχρι τώρα.
Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σε κάθε περίπτωση διαβεβαιώνουν ότι τα παιδιά είναι απολύτως ασφαλή στο σχολικό τους περιβάλλον και ότι η υπόθεση θα διαλευκανθεί πλήρως.

Με ανακοίνωση, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου διευκρινίζει:

«Ζήτημα που αφορά μέλος του διδακτικού προσωπικού του σχολείου μας, βρίσκεται προς διερεύνηση ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών και εκπαιδευτικών αρχών.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο και έχουμε εμπιστοσύνη ότι η οριστική λύση θα δοθεί άμεσα από τις αρμόδιες αρχές.

Δεν γνωρίζουμε πώς διέρρευσαν σε ορισμένα blogs αυτού του είδους οι πληροφορίες, τις οποίες δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε. Μέριμνα όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Διεύθυνσης, εκπαιδευτικών του σχολείου και των γονέων) είναι η ηρεμία και η αίσθηση ασφάλειας των παιδιών μας
».

3vita.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου