Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Μοσχάτο-Ταύρος: Ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν πρόγραμμα φιλοξενίας προσφυγόπουλων, ενώ αυτό... είχε λήξει

Κουρτοπονηριά και γκάφα ολκής από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με τον ξενώνα "ΜΕΛΛΟΝ", όπου είχαν φιλοξενηθεί ασυνόδευτα προσφυγόπουλα;

Η Ριζοσπαστική Δημοτική Παράταξη «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» καταγγέλλει ότι το πρόγραμμα φιλοξενίας είχε λήξει από την 30ή Απριλίου, τα προσφυγόπουλα είχαν ήδη μεταφερθεί αλλού και καμιά απόφαση -και μάλιστα ομόφωνη- δεν πήρε το Δ.Σ., όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος του σώματος με ανακοίνωση που μοίρασε στα ΜΜΕ.

"Να επανορθώσουν οι υπεύθυνοι, για να διαφυλαχτεί η σοβαρότητα της διαδικασίας του Δ.Σ.", καταλήγει η ανακοίνωση που μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια ολόκληρη:

Με έκπληξη διαβάζουμε σε τοπικά site για ομόφωνη απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου-Ταύρου για το κλείσιμο του ξενώνα «Μέλλον» στην οδό Κων/πόλεως στο Μοσχάτο.

Διαβεβαιώνουμε
ότι καμία τέτοια απόφαση δεν πήραμε στο Δ.Σ. για τον απλούστατο λόγο ότι υπήρξε ενημέρωση ότι ήδη οι ανήλικοι πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί αλλού και η δομή θα συνεχίσει τη λειτουργία της με τις μητέρες και τα παιδιά τους, όπως παλαιότερα.

Η ενημέρωση που είχαμε από το Υπουργείο ήταν ότι με το νέο πρόγραμμα δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να συνεχιστεί η λειτουργία του ξενώνα με τους ανηλίκους.

Εφόσον η λύση είχε ήδη δοθεί,
θεωρούμε ότι η ανακοίνωση του δήμου με την υπογραφή του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου ότι αποφασίσαμε ομόφωνα το κλείσιμο του ξενώνα, όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά έχει στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και την καπήλευση ενός θέματος που μόνο για ψηφοθηρία δεν προσφέρεται.

Οφείλουν οι υπεύθυνοι
να επανορθώσουν για να διαφυλαχτεί η σοβαρότητα της διαδικασίας του Δ.Σ.


«Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή»
 Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου