Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Αλλαγή της μονοδρόμησης της «Αρχαίου Θεάτρου» προτείνει το «Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι»

Η σημερινή ρύθμιση
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Απριλίου η δημοτική κίνηση Αλίμου«Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι» έθεσε προ ημερησίας διάταξης τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η μονοδρόμηση της οδού Αρχαίου Θεάτρου καθώς και τις σχετικές προτάσεις μας.

Η μονοδρόμηση αυτή έγινε με κατεύθυνση από τη Λεωφ. Βουλιαγμένης προς την Αρχαίου Θεάτρου, με τρόπο που σε δύο σημεία (είσοδος στην Αρχαίου Θεάτρου - διασταύρωση με Τραχώνων και έξοδος από Αρχαίου Θεάτρου - διασταύρωση με Ήρωος Μάτση) να διασταυρώνονται οι δύο βασικές κυκλοφοριακές ροές (είσοδος-έξοδος) και μάλιστα χωρίς καλή ορατότητα, με αποτέλεσμα την αύξηση της επικινδυνότητας καθώς απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και ικανότητα ελιγμών πολλές φορές.

 
Αφού τονίζει αυτά τα παράδοξα το «Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι» τονίζει:

Η προτεινόμενη ρύθμιση
«Για τον λόγο αυτό προτείναμε την αλλαγή της φοράς της μονοδρόμησης ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων να είναι ασφαλέστερη. Σημειώσαμε ότι είναι προτιμότερο η πορεία των αυτοκινήτων κατά την είσοδο να ακολουθεί την Τραχώνων για να βγει στην Εθνικής Αντιστάσεως
(απαιτείται άνοιγμα στην νησίδα) και όχι από Μεγ. Αλεξάνδρου καθότι δεν υπάρχει καλή ορατότητα.

Προτείναμε, επίσης, το στένεμα του οδοστρώματος της Αρχαίου Θεάτρου με ανάλογη δημιουργία πεζοδρομίου, δεξιά όπως εισερχόμαστε στην οδό μέχρι το ύψος του Ροκανά και κατά μήκος του αρχαίου θεάτρου και στην συνέχεια αριστερή πεζοδρόμηση πλάι από το κτήμα Τραχώνων και το ρέμα μέχρι την οδό Ήρ. Μάτση με τοποθέτηση κιγκλιδώματος.


Έτσι θα είναι ασφαλής η διέλευση των πεζών διευκολύνοντας και την επισκεψιμότητα του κτήματος και του αρχαιολογικού χώρου, αναβαθμίζοντας παράλληλα και αισθητικά την περιοχή. Αναγκαστικά, επομένως, τα αυτοκίνητα θα κινούνται με μικρότερη ταχύτητα, προκαλώντας λιγότερους κραδασμούς οι οποίοι είναι εξαιρετικά επιβλαβείς για το μοναδικό αρχαίο θέατρο Ευωνύμου.

Ο δήμαρχος στηριζόμενος στην τεχνητή του πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση μη δεχόμενος ούτε καν να την εξετάσει. Φαίνεται πως για τον κ. Κονδύλη το …πρεστίζ του, ως αξία προέχει της ασφάλειας των πολιτών».


«Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι»
δημοτική κίνηση Αλίμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου