Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Έλλειψη σεβασμού στη λειτουργία του ΔΣ και στη δημοκρατία, καταλογίζεται στη δημοτική αρχή Μοσχάτου-Ταύρου



Ενημερωτικό σημείωμα εξέδωσε η Ριζοσπαστική Δημοτική Παράταξη «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.

Για τα τεκταινόμενα στο Δ.Σ., τις παρατυπίες και τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης μίλησαν κατά τη συνεδρίαση του Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Μαΐου.

"Τις
καταγγέλλουμε ελπίζοντας και απαιτώντας να μην επαναληφθούν, αν και πολύ φοβόμαστε ότι ο δρόμος για την κατάρρευση είναι πλέον ορατός..." τονίζεται στο ενημερωτικό σημείωμα που δημοσιεύουμε στη συνέχεια:

Α. Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς επείγοντα θέματα

Σε ερώτηση των εκπροσώπων της δημοτικής μας παράταξης γιατί συγκλήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ τα θέματα α) θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων καθώς και β) της Αθλητικής Γιορτής 2017 είναι γνωστά από καιρό, έπρεπε να έχουν έρθει ήδη στο Δ.Σ. και δεν δικαιολογούν επείγουσα διαδικασία καθώς και ότι τα υπόλοιπα 4 θέματα δεν αιτιολογούνται ως επείγοντα, η απάντηση του Προέδρου ήταν ότι για τα μεν δύο πρώτα η δημοτική πλειοψηφία τα θεωρεί επείγοντα χωρίς άλλες διευκρινίσεις και τα υπόλοιπα εντάχθηκαν μόνο και μόνο για να μειωθεί ο αριθμός των θεμάτων του επόμενου Δ.Σ.

Αν με αυτόν τον τρόπο

· καταστρατηγείται και ευτελίζεται η διαδικασία του επείγοντος
· οι εισηγήσεις άλλων οργάνων (Δημοτική Κοινότητα) που συνεδρίασαν λίγες ώρες νωρίτερα είτε δεν υπάρχουν ως όφειλαν είτε δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος στους δημοτικούς συμβούλους να τις αξιολογήσουν
αυτό ουδόλως απασχόλησε τους υπευθύνους της δημοτικής πλειοψηφίας. Θαυμάστε τους!
 
Β. «Η αίσθηση που είχαμε ήταν ότι πάρθηκε απόφαση»

Αυτή ήταν η απάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου σε ερώτηση του επικεφαλής της παράταξής μας γιατί ανέβηκε στη διαύγεια απόφαση για το κλείσιμο του ξενώνα προσφύγων «Μέλλον» στο Μοσχάτο και μάλιστα ομόφωνη, ενώ ποτέ δεν πάρθηκε τέτοια. Η ενέργεια μάλιστα να απομακρύνουν το παραπάνω έγγραφο ύστερα από δική μας δημόσια παρέμβαση, φανερώνει πανικό άνευ προηγουμένου.

Μα είναι ποτέ δυνατόν να βγαίνουν αποφάσεις επειδή «υπάρχει αίσθηση» κι όχι με βάση τα πραγματικά γεγονότα;

Γ. Ψηφίστε και θα δούμε τι θα κάνουμε


Το πρώτο «επείγον» θέμα της συνεδρίασης ήταν η παραχώρηση του πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο προς την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου για να στεγαστούν εκδηλώσεις που αφορούν τα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου. Ως εδώ καμία αντίρρηση.


Όταν όμως εκφράσαμε την αντίθεσή μας για παραχώρηση σε τρίτους μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης, εκεί φάνηκε η έλλειψη προγραμματισμού και η προχειρότητα. Χωρίς να κατατεθεί καμία εκδήλωση που θα γίνει από ιδιώτες, χωρίς τους όρους, το τίμημα και τις προϋποθέσεις για να δοθεί ο δημοτικός χώρος, καλούμαστε να συναινέσουμε με την απλή υπόσχεση ότι όλα θα έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο λίγες μέρες πριν πραγματοποιηθούν. Προηγουμένως όταν ρωτήσαμε γιατί δεν ενημερωθήκαμε για μια άλλη συμμετοχή της Κοινωφελούς στην εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου όταν συζητήθηκε το σχετικό θέμα, ο δήμαρχος είπε ότι δεν υπήρχε υποχρέωση να ενημερωθεί το σώμα αφού η Κοινωφελής επιχείρηση είναι μια ανεξάρτητη δομή.
 
Η δική μας απάντηση ήταν «ναι» στην παραχώρηση του Πάρκου για τα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου και καμία εν λευκώ εξουσιοδότηση προς άγνωστους τρίτους ή ευκαιριακές εκδηλώσεις.

 
Και στις τρεις παραπάνω περιπτώσεις φαίνεται η έλλειψη σεβασμού στη λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας στο δήμο μας είτε πρόκειται για ατυχείς είτε για στοχευμένες επιλογές.

Τις καταγγέλλουμε ελπίζοντας και απαιτώντας να μην επαναληφθούν, αν και πολύ φοβόμαστε ότι ο δρόμος για την κατάρρευση είναι πλέον ορατός...


«Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή»
Ριζοσπαστική Δημοτική Παράταξη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου