Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Συνεχίζεται το Μπάχαλο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Νέας Σμύρνης

Σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο ν.67 του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Νέας Σμύρνης στις 24 Απριλίου
καταψηφίστηκε (4-2) ο οικονομικός απολογισμός της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μάλιστα καταψηφίστηκε ξανά ΚΑΙ την επόμενη μέρα από το ίδιο σχεδόν σώμα μελών (4-2).

Οι λόγοι έχουν πολύ ενδιαφέρον όπως καταγράφονται στο ενημερωτικό Δελτίο τόσο για την πρώτη, όσο και για την δεύτερη συνεδρίαση:


-Δεν δόθηκαν αναλυτικά τα έξοδα ανά σχολείο (24/4)
-Δεν παρουσιάστηκαν τα ανάλογα παραστατικά (24/4)
-Δεν έχει οριστεί πρακτικογράφος για να κρατούνται πρακτικά (24/4).
Υπέρψήφισε ο Πάρης Παπαβασιλείου , που -εάν τα παραπάνω είναι όπως τα καταγγέλει ο ΣΕΠΕ- φαίνεται πως αν και επιχειρηματίας της πόλης και όχι μόνο, δεν ενδιαφέρεται ούτε για αναλυτικά έξοδα, ούτε για παρουσία παραστατικών όταν πρόκειται για δημόσιο χρήμα (;;;). Φυσικά υπερψήφισε και ο Πολύδωρος Συρίγος, πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής -χωρίς η ψήφος του να εκπλήσσει-. Αλλωστε γνωρίζει και από Οικονομικά αλλά και από Δημόσια Διοίκηση και Διαχείριση.

Την δεύτερη φορά οι λόγοι της καταψήφισης αυξήθηκαν καθώς σύμφωνα με ίδιο το ενημερωτικό δελτίο, καθώς πέραν των παραπάνω:

-Δεν έχουν έρθει ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας και η λογίστρια (25/4)
-Δεν είναι γνωστά τα χρέη της σχολικής επιτροπής σε Προμηθευτές (25/4).
Σε αυτή την συνεδρίαση ο Πάρης Παπαβασιλείου* φαίνεται -εντός 24 ωρών - αποφάσισε να ψηφίσει λευκό, με τον Συρίγο να επιμένει σε θετική ψήφο.

Εντάξει, αν γινόταν ακόμη μια συνεδρίαση, με αυτό το ρυθμό θα έμενε ουσιαστικά μόνο ο Συρίγος (υπερψήφισε και ο εκπρόσωπος ΕΒΕΝΣ). Το θέμα του οικονομικού απολογισμού πέρασε -με ψηφους ΜΟΝΟ της συμπολίτευσης- από το Δημοτικό Συμβούλιο. Απουσίαζε βέβαια ο μέχρι τότε νεοεκλεγείς -για κάποιες μέρες- Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Νίκος Σιούτας, ο οποίος μερικές μέρες μετά ζήτησε γραπτώς να αντικατασταθεί.

Αξίζει να μάθουμε αν οι λόγοι οικειοθελούς αποχώρησης Σιούτα έχουν να κάνουν με τους παραπάνω ή απλώς ο έμπειρος "δάσκαλος" ξύπνησε ξαφνικά ένα πρωί μετανοιώνοντας για την θέση του Προέδρου του Νομικού Προσώπου της Πρωτοβάθμιας.

Φυσικά είμαστε στην διάθεση όλων να ενημερώσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα της Νέας Σμύρνης για οποιαδήποτε διαφορετική άποψη επί του θέματος που για χρόνια έχει γίνει ''πονεμένη ιστορία'' και διοικητικά αλλά και ουσιαστικά.

Το ενημερωτικό δελτίο κλείνει τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ''ο δρόμος για την σωστή και νόμιμη λειτουργία της Ενιαίας Σχολικής επιτροπής θα είναι μακρύς''.

* Εύλογα αναρωτιέται βέβαια κανείς τόσο για την γνώση του Πάρη Παπαβασιλείου σε θέματα Παιδείας, όσο και την θετική ψήφο στις 24/4 αλλά και την λευκή ψήφο -ίσως λιγότερο- στις 25/4, όντας μέλος μιας σύνθεσης από άτομα αυστηρά της εκπαιδευτικής κοινότητας. Μέχρι και ο ίδιος λογικά θα προβληματίζεται... Όλα για το βιογραφικό και το καλό της πόλης.
nstv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου