Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Ενοχλούνται με την κριτική στις αποφάσεις τους οι δικαστές του ΣτΕ @ Η απάντηση του «αστοιχείωτου» Πολάκη στους δικαστές

της Κατερίνας Κατή

Να υπερασπιστεί τους Συμβούλους της Επικρατείας που με πρόσφατη απόφαση τους βάζουν "ταφόπλακα" σε εκατοντάδες χιλιάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής μεγαλόσχημων και μη πολιτών, στερώντας με εκατομμύρια ευρώ τα δημόσια ταμεία, έσπευσε με ανακοίνωση της η Ένωση Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με αφορμή μάλιστα σχετική επικριτική ανάρτηση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, η ένωση επί της ουσίας "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ" την άσκηση κάθε κριτικής εκδηλώνοντας αποστροφή στις αντίθετες φωνές τις οποίες χαρακτηρίζει ακόμα και ...αστοιχείωτες.


Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρει:

«Με αφορμή τα σχόλια που διατυπώθηκαν σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά στην παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου για επιβολή φόρων και άλλων οικονομικών βαρών (και όχι στην επιβολή ποινικών κυρώσεων), ορισμένα από τα οποία, μάλιστα, έλαβαν και έμμετρη μορφή, η Ένωση Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς διάθεση απολογίας, θέλει να διευκρινίσει τα εξής:

Το δικαστήριο, συνεπές προς την προγενέστερη νομολογία του και ομοφώνως, ακολούθησε τις γενικές αρχές και τους κανόνες, οι οποίοι ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα αυτό και αποτυπώνονται στη νομολογία τόσο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Οι αρχές αυτές αποτελούν δικαιοκρατικές εγγυήσεις, που ισχύουν σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, και αφορούν όλους, ανεξαιρέτως, τους πολίτες».

Και καταλήγει η Ένωση: «Κρατικοί λειτουργοί και δημόσια πρόσωπα που ασκούν κριτική σε δικαστικές αποφάσεις επιβάλλεται να έχουν υποτυπώδη, έστω, γνώση των εξελίξεων στον νομικό πολιτισμό, διότι η αστοιχείωτη κριτική προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και τους πολίτες».

Σημειώνεται ότι ο κ. Πολάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, ασκεί έντονη κριτική, σε έμμετρο λόγο, στο ΣτΕ, για την προαναφερόμενη, αλλά και άλλες αποφάσεις.


*** * ***

“Αστοιχείωτη” χαρακτήρισε την κριτική του Παύλου Πολάκη (εν είδει ποιήματος) στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις λίστες φοροδιαφυγής η Ένωση Δικαστών του ΣτΕ, και ο αναπληρωτής
υπουργός Υγείας έσπευσε να απαντήσει στους δικαστές και πάλι μέσω Facebook, συνεχίζοντας την κριτική σε υψηλούς τόνους.

“Καλύτερα αστοιχείωτος (με πτυχίο ιατρικής Αθηνών, ειδίκευση στη χειρουργική, εξειδίκευση στη ΜΕΘ, 5 χρόνια δημαρχιακής θητείας, το μεγαλύτερο σχολείο σε άλλες πέντε επιστήμες), ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΑΛΛΑΞΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ κλπ στο όνομα των "δικαιοκρατικών εγγυήσεων και της ισονομίας"!!!!!!!!!!!!!”, σχολιάζει ο Παύλος Πολάκης, καταλήγοντας:

“Αν αυτό είναι "εξέλιξη του νομικού πολιτισμού"
, προτιμώ την "αμορφωσιά" των παραπάνω πτυχίων μου και του λαϊκού περί δικαίου αισθήματος με το οποίο γαλουχήθηκα. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ "ΑΛΛΕΣ" ΣΠΟΥΔΕΣ ....”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου