Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Σε σταθερή μείωση τα ποσοστά ανεργίας (21,7%) - Οι καλύτερες επιδόσεις στο ισοζύγιο εργασίας από τον Ιούνιο του 2001

Αρκετά σημαντική χαρακτήρισε η υπουργός Eργασίας Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στην εκπομπή "Οικονομία Στο Κόκκινο" με τον Στάθη Σχινά τη μείωση της ανεργίας στο 21,7% τον Απρίλιο, τονίζοντας ότι έχει σημειώσει πτώση της τάξης περίπου του 2%.

Αναφερόμενη στα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ για τον Ιούνιο, υπογράμμισε ότι το ισοζύγιο είναι θετικό κατά 40.599 θέσεις εργασίας κάνοντας λόγο για την καλύτερη επίδοση από το 2001 μέχρι σήμερα.

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι σύμφωνα τόσο με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, όσο και με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 (Ιανουάριος - Ιούνιος) δημιουργήθηκαν περί τις 260.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, μειώνοντας τα ποσοστά ανεργίας στο 21,7%.


«Συνολικά το ποσοστό ανεργίας βρίσκεται στα επίπεδα των αρχών του 2012», συμπλήρωσε η κ. Αχτιόγλου τονίζοντας ότι «έχει δημιουργηθεί μια σταθερή δυναμική για την αποκλιμάκωση της ανεργίας».

Συγκεκριμένα, στο επίπεδο των κλάδων ο τουρισμός, ο επισιτισμός και το λιανικό εμπόριο είναι εκείνοι οι κλάδοι όπου δημιουργούνται περισσότερες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα η υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι «θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις και όχι σε πανηγυρισμούς, μιας και η ανεργία στην Ελλάδα υπερβαίνει κατά πολύ ακόμα τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Διαβάστε:



στο κόκκινο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου