Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Αυτοκτόνησε 45χρονη μακροχρόνια ...απλήρωτη του Καρυπίδη - Το ξέσπασμα του Ανδρέα Νεφελούδη


Με το χειρότερο δυνατό τρόπο ήρθε η απάντηση στους δικαστές του Αρείου Πάγου για το τι είναι βλαπτική μεταβολή στο εργασιακό καθεστώς!!!

Ξαναμιλήστε τώρα κύριοι δικαστές και εισαγγελείς για εξελίξεις στο νομικό πολιτισμό, για το ποιος είναι αστοιχείωτος κλπ, κλπ.

Η απόφασή σας καλύπτει αφεντικά σαν τον Καρυπίδη που την είχε 15 μήνες απλήρωτη!!!

Το καταλαβαίνετε ή κινδυνεύει η δημοκρατία που σας το λέμε;;;


*** * ***

Σοκ έχει προκαλέσει στα Γιαννιτσά η αυτοκτονία της 45χρονης εργαζόμενης στου Καρυπίδη, από όπου ήταν μαζί με τους άλλους συναδέλφους της απλήρωτη για 15 μήνες.

Πάντως είναι σημαντικό να επισημανθεί το ξέσπασμα του γενικού γραματέα του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, κατά της απόφασης του Αρείου Πάγου που λέει ότι "δεν είναι βλαπτική μεταβολή του εργασιακού καθεστώτος η μη καταβολή των δεδουλευμένων" για την οποία μάλιστα είχε κάνει ανάλογη ανάρτηση και ο Παύλος Πολάκης.

Δείτε τι έγραψε στο Facebook ο κ. Νεφελούδης:


Αυτοκτονία εγκλωβισμένης εργαζόμενης του Καρυπίδη στα Γιαννιτσά, ήταν 15 μήνες απλήρωτη. Ακούει κανείς εισαγγελέας; 15 μήνες απλήρωτη. 170 μηνύσεις έχουν υποβληθεί σε βάρος του Καρυπίδη. Καμμιά αντίδραση. Οι εργαζόμενοι απλήρωτοι και ο τύπος κυκλοφορεί ελεύθερος, "επενδύει" αλλού και να τα αποτελέσματα. Δικαιοσύνη ακούς; Είναι τελικά η οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών βλαπτική μεταβολή κύριοι αδέκαστοι. Τι λέτε τώρα; Δικαιοσύνη ακούς;

Το Πανελλαδικό Σωματείο των εργαζομένων στις επιχειρήσεις "Καρυπίδη" εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:


«Ο θάνατος της συναδέλφισσας, εργαζόμενης σε κατάστημα της "Καρυπίδης" στα Γιαννιτσά, είναι αποτέλεσμα αυτού του βάρβαρου συστήματος. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση και οι προηγούμενες που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο και οδηγούν σε απελπισία τους εργαζόμενους. Είναι αποτέλεσμα του αδιεξόδου στο οποίο έχουμε βρεθεί για πάνω από 1.5 χρόνο οι εργαζόμενοι της Καρυπίδης με την απληρωσιά, με το να βρισκόμαστε ανάμεσα στην ανεργία και την ομηρία από μέρους της επιχείρησης, με τον εμπαιγμό από την κυβέρνηση ότι έκανε τα πάντα για να μας «σώσει». Δεν πήρε μέτρα προστασίας για εμάς, τους 1400 εργαζόμενους, αφού πλέον ούτε το πενιχρό επίδομα επίσχεσης παίρνουμε, ούτε επίδομα ανεργίας δικαιούμαστε. Επιπλέον, δεν τηρήθηκε Π.Δ για τη διαδοχή, ώστε να μη πεταχτούμε στην ανεργία.Κανένας εργαζόμενος να μη μένει μόνος του. Τα προβλήματα που βιώνουμε είναι κοινά και κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας για να τα αντιπαλέψουμε. Με ταξική αλληλεγγύη και ανυποχώρητο αγώνα να χτυπήσουμε την αιτία που προκαλεί όλα τα προβλήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, το άγχος για την επιβίωση. Η αιτία αυτή είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που ωφελεί του λίγους και χτυπάει εμάς, τους πολλούς».

documentonews.gr«Δεν μιλάμε απλά για μία επιχείρηση η οποία έκλεισε και έναν επιχειρηματία που εξαφανίστηκε.

Μιλάμε για έναν επιχειρηματία ο οποίος συνεχίζει να έχει επιχειρηματική δραστηριότητα σε άλλους τομείς και ακριβώς εδώ είναι που η δικαιοσύνη θα μπορούσε όντως να έχει
κάνει πολλά περισσότερα πράγματα απ’ όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα», τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης, ο γραμματέας του ΣΕΠΕ, Νάσος Ηλιόπουλος αναφερόμενος στην υπόθεση Καρυπίδη.

«Το υπουργείο εργασίας και η επιθεώρηση εργασίας έκανε όλα αυτά τα οποία της αντιστοιχούσαν και της αναλογούσαν σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό. Έχουν μεταβιβαστεί και έγγραφα προς την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Από εκεί και πέρα, είναι κι ένα ζήτημα για τις προτεραιότητες, τα κριτήρια, πώς προτεραιοποιεί τις υποθέσεις της η ίδια η δικαιοσύνη, στο οποίο δεν μπορεί να παρέμβει κάποιος άλλος μηχανισμός, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις, αν δεν υπάρχει συνεργασία της δικαιοσύνης, περιορίζονται πάρα πολύ τα όρια», υπογράμμισε αναφέροντας μεταξύ άλλων τις 174 μηνύσεις που έχουν κατατεθεί από τις κατά τόπους επιθεωρήσεις εργασίας και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί με τελευταίο αυτό ύψους 50.000 ευρώ προς την επιχείρηση για μη προσκόμιση των απαραίτητων στοιχείων.

«Είναι όντως ένα πολύ κακό παράδειγμα και μία πολύ κακή περίπτωση», τόνισε εν συνεχεία ο Ν. Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ωστόσο πως υπάρχουν μια σειρά από περιπτώσεις, στις οποίες οι εργαζόμενοι δικαιώνονται μετά την προσφυγή στην επιθεώρηση εργασίας. Ειδικά για το κομμάτι των δεδουλευμένων ανέφερε πως «την διετία 2015-2016, έχουν πληρωθεί περισσότερα από 24 εκατομμύρια δεδουλευμένα σε εργαζόμενους μετά από προσφυγή στην επιθεώρηση και τη διαδικασία της εργατικής διαφοράς. Που αν σκεφτείτε ότι αυτοί οι άνθρωποι γλίτωσαν τη δικαστική διαδικασία, μία διαδικασία η οποία και χρονοβόρα είναι και κοστοβόρα, αντιλαμβάνεστε κι εσείς ότι είναι πολύ κρίσιμο ότι 24 εκατομμύρια έφτασαν στους εργαζόμενους ακριβώς μέσα από την επιθεώρηση εργασίας».

Για την ιδιαίτερη περίπτωση των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδη, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για 15 μήνες και οι συμβάσεις τους δεν έχουν καταγγελθεί με αποτέλεσμα να μην δικαιούνται επίδομα ανεργίας, σημείωσε πως είναι «είναι η κατηγορία στην οποία αναφερόμαστε ως ‘εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι’ και για την οποία έχει αναφερθεί και η ίδια η υπουργός Εργασίας ότι το επόμενο διάστημα σχεδιάζεται ένα μεγάλο πρόγραμμα αρκετών εκατομμυρίων για δράσεις για εγκλωβισμένους εργαζόμενους, ακριβώς για αυτές τις κατηγορίες».

Όσον αφορά το εργατικό δυστύχημα του συμβασιούχου καθαριότητας στον δήμο Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως η έρευνα είναι σε εξέλιξη και πλέον αναμένεται το πόρισμα. Αναφερόμενος δε συνολικά στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπογράμμισε πως «υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ζήτημα στο κομμάτι υγείας και ασφάλειας». Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα πως πρόσφατα η επιθεώρηση εργασίας έστειλε στον εισαγγελέα Αθηνών μηνυτήρια αναφορά για τον δήμο της Αθήνας που, όπως επισήμανε «κάποιος θα περίμενε ότι ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας θα ήταν τυπικός σε μία σειρά από πράγματα», καθώς όπως ανέφερε, «βεβαιώθηκαν πολύ σημαντικές παραβάσεις όπως ότι δεν έχει καν ολοκληρωθεί το απαραίτητο πρόγραμμα εμβολιασμού στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, δεν έχουν δοθεί τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας, δεν υπάρχουν ιατρικοί φάκελοι των εργαζομένων στην καθαριότητα κλπ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου