Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

"Κύριε δήμαρχε του Αλίμου, τι κάνετε για να έχουμε μόνιμους υπαλλήλους στην καθαριότητα;"

Σκοπιμότητα καταλογίζει στον δήμαρχο Αλίμου κ. Κονδύλη η δημοτική κίνηση Αλίμου "ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι", για την άρνησή του να απαντήσει στην επικεφαλής της κίνησης Ελένη Μπελιά για το ποια μέτρα έχει πάρει ώστε να γίνουν μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα με βάση το νέο Νόμο του υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, το υπουργείου Εσωτερικών, σε εφαρμογή του νέου Νόμου, ζήτησε από τους Δημάρχους όλης της χώρας να δηλώσουν έως τις 31/7 τις ανάγκες τους σε μόνιμο προσωπικό στις υπηρεσίες καθαριότητας, προκειμένου να περιληφθούν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψή τους.


Με βάση τα παραπάνω, το
"ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι" με ανακοίνωσή του, σημειώνει:
 
«Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 28/6 κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της απεργίας του προσωπικού καθαριότητας του Δήμου και των εξελίξεων, η επικεφαλής της κίνησής μας κ. Μπελιά ρώτησε τον δήμαρχο συγκεκριμένα για το θέμα αυτό, μια και ο ίδιος δεν είχε αναφερθεί στην ομιλία του, όμως απάντηση δεν πήρε. Επομένως, είναι άγνωστο πόσες κενές θέσεις έχει δηλώσει ή θα δηλώσει ο κ. Κονδύλης.

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να υφίστανται οι αντίστοιχες οργανικές θέσεις ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας τους (ΟΕΥ). Αν δεν υπάρχουν κενές θέσεις ή εφόσον οι ήδη προβλεπόμενες θέσεις δεν επαρκούν για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών οι Δήμοι πρέπει άμεσα να κάνουν τροποποίηση των Ο.Ε.Υ. Μάλιστα η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει επίσπευση των διαδικασιών.

Εσείς τι έχετε κάνει για αυτό κ. Κονδύλη; Τι έχετε κάνει για να ενισχύσετε την υπηρεσία καθαριότητας με επιπλέον μόνιμο προσωπικό; Γιατί έχει αδρανήσει η επιτροπή που συστήθηκε το 2014 για να εξετάσει το θέμα της τροποποίησης του Οργανισμού;

Μήπως επειδή ο ΟΕΥ είναι μια δικλείδα ασφαλείας στις αυθαιρεσίες κάθε δημάρχου; Μήπως επειδή όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει -τόσο ο ίδιος ο δήμαρχος όσο και δημοτικοί του σύμβουλοι- δε θα διστάσει να αναθέσει την καθαριότητα σε ιδιώτες; Που σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να μπορεί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό…

Προφανέστατα για αυτόν τον λόγο δεν έγινε δεκτή η ενσωμάτωση στο ψήφισμα του ΔΣ της 28/6/17 της πρότασής μας για “διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας”, (δυστυχώς και με την ανοχή της Λαϊκής Συσπείρωσης) κάτι που μπορεί να εγγυηθεί και τις θέσεις εργασίας. Για τον λόγο αυτό οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΑΝΩ ΚΑΤΩ ψήφισαν “λευκό”; στο τελικό ψήφισμα.

Αναμένουμε λοιπόν τις ενέργειες του Δημάρχου που θα οδηγήσουν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ελπίζουμε ότι δεν θα περιοριστεί σε λεκτική αλλά σε έμπρακτη συμπαράσταση.
».
 
anokatostokalamaki.wordpress.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου