Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Το μυστήριο με τις πεζογέφυρες της Βούλας, της Βάρης και της Βουλιαγμένης

του Γιώργου Λαουτάρη

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης είναι όπως αποδεικνύεται οπαδός της λύσης των πεζογεφυρών.

Μολονότι στο προεκλογικό του πρόγραμμα τόσο του 2010 όσο και του 2014 έκανε λόγο για υπογειοποίηση τμημάτων της παραλιακής λεωφόρου, με στόχο την ανεμπόδιστη επικοινωνία των παραλιακών πόλεων με την ακτογραμμή, χωρίς την παρεμβολή του μεγάλου οδικού άξονα, από την ανάληψη των καθηκόντων του ως δημάρχου, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έχει εξαγγείλει την κατασκευή 4 (μέχρι στιγμής) πεζογεφυρών.

Το …μυστήριο με τις πεζογέφυρες είναι ότι η δημοτική αρχή εδώ και καιρό τις εξαγγέλλει, παραγγέλλει μελέτες γι’ αυτές αλλά διαρκώς αλλάζει σχέδια.

Πρώτη φορά έγινε λόγος για πεζογέφυρες στον Δήμο τον Ιανουάριο του 2016. Τότε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανέφερε ότι θα τοποθετηθεί μία στη Βούλα (επί της παραλιακής, στο ύψος του Νότος) και μία στη Βάρη (επί της λεωφόρου Βάρης, στο ύψος των σχολείων).

Για την αγορά τους τροποποιήθηκε μάλιστα το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016 προβλέποντας το κόστος των 800.000 ευρώ για την προμήθεια της καθεμιάς, ενώ ο Δήμαρχος είχε δείξει και σχετικές μακέτες.

Το θέμα προφανώς «πάγωσε» και επανήλθε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου αποφασίστηκε η διενέργεια διαγωνισμού για την «εκπόνηση οριστικών μελετών» για τη μία πεζογέφυρα, αυτήν της Βούλας (εκείνη της Βάρης -που είναι και πραγματικά αναγκαία- απορρίφθηκε).

Στο μεταξύ όμως, τον Μάιο του 2016 η δημοτική διοίκηση αποφάσισε να παραγγείλει άλλη μία πεζογέφυρα, αυτή τη φορά για την πλατεία του Πανοράματος.

Στη σύμβαση που υπογράφτηκε με τον μελετητή αναφερόταν ότι «η προβλεπόµενη εγκατάσταση της υπό μελέτη πεζογέφυρας κρίνεται ως υψηλής κρισιµότητας για τον ∆ήµο µας, διότι έτσι εξασφαλίζεται η άµεση και ασφαλής πρόσβαση προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Πλατείας Άλσους».

Προφανώς και αυτή η μελέτη μπήκε στο συρτάρι γιατί εδώ και ένα χρόνο κανείς δεν έχει ακούσει κάτι σχετικό.

Το …επιστέγασμα είναι η πεζογέφυρα της Βουλιαγμένης, η κατασκευή της οποίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τον Ιούνιο, μελετάται ήδη (με απευθείας ανάθεση) από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Ένζο Σιβιέρο, ο οποίος έχει ήδη κάνει μια προμελέτη.

Η πεζογέφυρα αυτή κατά τον Δήμαρχο θα συνδέει το πάρκινγκ της πλαζ Βουλιαγμένης με την πλατεία (ενώ υπάρχει ήδη υπόγεια διάβαση στο σημείο).

Τι από όλα αυτά πρόκειται να γίνει πραγματικότητα, είναι ένα ερωτηματικό.

3vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου