Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

"Κίνηση πολιτικής υποταγής στην ηγεσία Μητσοτάκη η πρόταση της ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας για μετονομασία της οδού Κύπρου"

Η πρόταση της ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας για μετονομασία της οδού Κύπρου σε οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αποτελεί "κίνηση πολιτικής υποταγής στη νυν ηγεσία της ΝΔ και τον αρχηγό Κυριάκο Μητσοτάκη", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Αθήνας.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τη νεολαία της ΝΔ ότι δεν ασχολείται με τα σοβαρά προβλήματα των κατοίκων της Γλυφάδας και ειδικότερα της νεολαίας και απορρίπτει την πρόταση προτρέποντας τους εμπνευστές της να διαβάσουν την ιστορία της Μεγαλονήσου.


Ολόκληρη η ανακοίνωση:


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πριν από λίγες ημέρες το αίτημα της ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας για μετονομασία της Οδού Κύπρου σε Οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ως απόδοση φόρου τιμής στον εκλιπόντα πρώην Πρωθυπουργό.

Αναρωτηθήκαμε με ποιον ακριβώς τρόπο ιεραρχεί τις προτεραιότητές της η ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας, αναφορικά με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν τόσα ανοιχτά μέτωπα στην περιοχή. Οι κάτοικοι της Γλυφάδας -και κυρίως οι νέοι άνθρωποι- θα περίμεναν να μάθουν τις θέσεις της Νεολαίας της ΝΔ σχετικά με την ελεύθερη πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο, σχετικά με το ζήτημα της αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού κ.λπ. Ακόμα, ενδιαφέρον θα είχε να ενημερωθούμε για τις θέσεις της ΟΝΝΕΔ ως προς την Παιδεία και ειδικότερα για το αν αυτή είναι δημόσιο αγαθό ή εμπόρευμα.

Αντί αυτών, η ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας επέλεξε να προβεί σε μια φανερή κίνηση πολιτικής υποταγής στη νυν ηγεσία της ΝΔ και τον αρχηγό Κυριάκο Μητσοτάκη. Από ότι φαίνεται, η διάλυση της ΟΝΝΕΔ και η επανασύστασή της με ελεγχόμενο τρόπο, αμέσως μετά την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ, έπιασε τόπο.

Τέλος, θα συμβουλεύαμε τους συνδημότες μας ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ και τις συνδημότισσές μας ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΣΕΣ, να είναι πιο προσεκτικοί/ές στο μέλλον, σε σχέση με ονομασίες δρόμων με μεγάλο συμβολικό βάρος, όπως αυτό της Οδού Κύπρου. Τους/τις προτρέπουμε να διαβάσουν πρώτα την ιστορία της Μεγαλονήσου και να προσπαθήσουν να καταλάβουν τους πόνους που έχει βιώσει και τους αγώνες που έχει δώσει ο Κυπριακός λαός, πριν ζητήσουν με περισσή ευκολία από τον κομματικό τους Δήμαρχο να υλοποιήσει το αίτημά τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου