Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Μοσχάτο: «Ένα αγρίμι στην πόλη» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στις 8.45μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας ξεκινάει τις προβολές για τον μήνα Σεπτέμβριο με την ταινία «Ένα αγρίμι στην πόλη» (1970, Ασπρόμαυρο, 85΄) του Φρανσουά Τρυφώ.

Η προβολή θα γίνει την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στις 8.45μμ, στην αυλή της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο.
Προσοχή: Οι προβολές της θερινής σεζόν γίνονται κάθε Τετάρτη στις 8.45μμ.


Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με
γραφική ύλη.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η πραγματική ιστορία ενός παιδιού που βρέθηκε, στα τέλη του προπερασμένου αιώνα, να ζει σε πρωτόγονη κατάσταση σ’ ένα δάσος της Γαλλίας.


Παρατημένο σε μικρή ηλικία απ’ τους γονείς του είχε κατορθώσει να επιζήσει τρώγοντας ρίζες και καρπούς, όμως η απομόνωσή του από την ανθρώπινη κοινωνία είχε αποτέλεσμα να σταματήσει μέσα του κάθε πνευματική και συναισθηματική ανάπτυξη...

Ο Τρυφώ αφηγείται την επίμονη κι εξαντλητική προσπάθεια του καθηγητή Ζαν Ιτάρ ν’ αποσπάσει αυτό το δυστυχισμένο πλάσμα απ’ τη φύση και να ξυπνήσει μέσα του τον άνθρωπο, όπου όλα έπρεπε να διδαχτούν: όχι μόνο ο έναρθρος λόγος αλλά και το να πίνει νερό από ποτήρι, να τρώει με κουτάλι και πιρούνι, να ντύνεται, να κοιμάται σε κρεβάτι. Μια ταινία γεμάτη ευγένεια, τρυφερότητα και πίστη στον άνθρωπο.

Το event στο facebook


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου