Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

"ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι": Πανάκριβα τα δημοτικά τέλη και το 2018 με ευθύνη της διοίκησης Κονδύλη

Στα ίδια ακριβά επίπεδα κρατά τα δημοτικά τέλη κατοικίας και επαγγελματικής στέγης, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η διοίκηση του κ. Κονδύλη.

Έτσι, ο Άλιμος συνεχίζει να βρίσκεται ανάμεσα στους ακριβότερους Δήμους στη νότια Αθήνα. Ας σημειωθεί ότι οι γύρω Δήμοι έχουν προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις των δημοτικών τελών ήδη από προηγούμενα έτη.


Μάλιστα, ο δήμαρχος και η διοίκησή του αγνοούν παντελώς τη νομοθεσία (Ν.4368/2016, άρ. 13, παρ. 3) που προβλέπει μείωση αλλά και απαλλαγή για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες: απόρους, άτομα με αναπηρίες, πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες και μακροχρόνια ανέργους.

Πέρυσι, επτά ολόκληρους μήνες μετά την ψήφιση του νόμου, η τότε αρμόδια αντιδήμαρχος, Δ. Σύρμα, δήλωνε άγνοια. Στη φετινή εισήγηση δεν υπήρχε καν ενσωματωμένη η ισχύουσα νομοθεσία. Άγνοια και πάλι; Ανικανότητα, πλέον; Ή, μήπως, γνώση και απόκρυψη επειδή δεν υπάρχει πολιτική βούληση να ανακουφιστούν οι συμπολίτες μας που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση; Για ποιον λόγο, για δεύτερη χρονιά, δεν αξιοποιούνται οι ευεργετικές διατάξεις του Νόμου;

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ζητήσαμε από τον κ. Κονδύλη να μας ενημερώσει ποιο είναι το συνολικό έσοδο -έστω και κατά προσέγγιση- από τα δημοτικά τέλη των οικογενειών που είναι εγγεγραμμένες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Ζητήσαμε μία μελέτη -που να τεκμηριώνει έστω- γιατί δεν μειώνονται τα τέλη ή γιατί δεν απαλλάσσονται οι πάνω από 500 οικογένειες-δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Στεφ. Διαμαντής το… μελετάνε! Και με θράσος που ξεχείλιζε εγκάλεσε το “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι” ότι δεν έφερε συγκεκριμένη πρόταση! Μάλλον του διαφεύγει ότι είναι υποχρέωση της διοίκησης να εισηγείται τις προτάσεις. Εκτός, αν από τη συνεχή φυλλοροή της παράταξής τους έχουν αποσυντονιστεί… Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ επανειλημμένα έχει ζητήσει να δοθούν στοιχεία για να είναι σε θέση να καταθέσει πρόταση. Πλην όμως ο κ. Κονδύλης και η διοίκησή του κωφεύουν. Γιατί;

Δεν απαντά, επίσης, ο δήμαρχος και σε κάτι ακόμα: για ποιον λόγο δεν έλαβε υπόψη του ούτε την επιστολή των επαγγελματιών από την Λεωφ. Αλίμου, οι οποίοι ζητούν, με σοβαρή επιχειρηματολογία, μείωση των τελών. Ούτε καν συναντήθηκε μαζί τους.

Επομένως το ερώτημα είναι αμείλικτο: γιατί, κ. Κονδύλη, για πολλοστή και τρίτη της δικής σας θητείας χρονιά οι κάτοικοι του Αλίμου θα πληρώσουν τόσο υψηλά δημοτικά τέλη;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου