Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Η κομεντί «Κάλιο αργά, παρά αργότερα» προβάλλεται στον Χώρο «Καλλίπολις», την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 7.00μμ



Με την αμερικάνικη κομεντί της Νάνσι Μάγιερς «Κάλιο αργά, παρά αργότερα - Something`s Gotta Give» ολοκληρώνει τις προβολές της για το 2017 η Ομάδα Κινηματογράφου του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις».

Η προβολή θα γίνει την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 7.00μμ, στον Πολυχώρο «Καλλίπολις» (
Καλλιπόλεως 33, Ελληνικό), ο οποίος βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό
και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.

Η είσοδος είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης για τις ανάγκες οικογενειών που έχουν πληγεί από την κρίση.

Παράλληλα στον Χώρο, καθημερινά 6.00-10.00μμ, λειτουργεί η Έκθεση Ζωγραφικής «Αλέξανδρος, ο ασυμβίβαστος καλλιτέχνης», η Έκθεση Βιβλίου «Μνήμη & Τιμή στον Χρήστο Βλάχο», η Έκθεση Βιβλίου και η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Ομάδας Βιβλίου, ενώ συνεχίζεται και η Έκθεση - bazaar κοσμήματος & δώρου.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Αμερικάνικη ταινία (κομεντί, 2003 - έγχρωμη - διάρκεια: 129') της
Νάνσι Μάγιερς με τους: Τζακ Νίκολσον, Νταϊάν Κίτον, Κιάνου Ριβς, Αμάντα Πιτ, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ.

Ένας 63χρονος εργένης και μέγας γυναικοκατακτητής νεαρών κοριτσιών, παθαίνει έμφραγμα και αναγκάζεται να μείνει στο εξοχικό σπίτι της μητέρας της πρόσφατης κατάκτησής του.

Εκεί εκτιμά τις χάρες της μεσόκοπης οικοδέσποινάς του, αλλά αντιμετωπίζει έναν απρόσμενο ερωτικό ανταγωνιστή: το νεαρό γιατρό που τον κουράρει!


Περισσότερα από το
cine.gr:

Ποιος θα περίμενε τόση φρεσκάδα σε μια ταινία που ουσιαστικά είναι το When Harry met Sally με 30 χρόνια στην πλάτη;

Και όμως, η Nancy Meyers (What Women want - Αυτό που θέλουν οι Γυναίκες) υποστηριζόμενη μια χαρά από το καταπληκτικό πρωταγωνιστικό δίδυμο Diane Keaton (ενέργεια κοριτσόπουλου) και Jack Nicholson (ο οποίος δεν κάνει τίποτε άλλο απ` το να υποδύεται αυτό που είναι στην πραγματική του ζωή, ένας υπέρ-cool 66χρονος που κυνηγάει μικρές), και την εξαιρετική χημεία που υπάρχει μεταξύ τους φτιάχνει μια διασκεδαστική, αλλά και κατά τόπους μελαγχολική ταινία που δίκαια (αν και απρόσμενα) διέλυσε το box office.

Το σενάριο της Nancy Meyers, με αρκετή γυναικεία ευαισθησία είναι καλό, διασκεδαστικό, με τους δύο κεντρικούς χαρακτήρες καλογραμμένους - αλλά με τους υπόλοιπους απλούς κομπάρσους.

Κρίμα, γιατί οι Jon Favreau, Frances McDormand είναι εξαιρετικοί ηθοποιοί για να τους πετάς έτσι, ενώ ο Reeves είναι απλά ένας μηχανισμός για να προχωράει το σενάριο όποτε κολλάει.

Καλοί διάλογοι, επιτυχημένες κωμικές καταστάσεις, γενικά μια προσεγμένη ρομαντική κωμωδία, με αξιαγάπητους χαρακτήρες αλλά και με λίγο μεγαλύτερη από το απαραίτητο διάρκεια (κάποιος στο editing room είχε πάει για καφεδάκι).

Ένα ανάλαφρο αποτέλεσμα, ιδανικό για κοινό όλων των ηλικιών. Αν μη τι άλλο, θα ακούσετε τον Jack Nicholson να λέει την ατάκα που έπεται να γίνει κλασική: "I didn’t see anything. Just your tits".


Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου