Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Θεατρική έξοδο για τη παράσταση «Από Σταθμό σε Σταθμό» οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου



Ομαδική έξοδο για τη θεατρική παράσταση «Από Σταθμό σε Σταθμό» σε σκηνοθεσία Κυριακής Σπανού στο Ίδρυμα Κακογιάννη, Πειραιώς 206 Ταύρος,
διοργανώνει η Ο.Μ. Αργυρούπολης του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 9.30μμ.

Δηλώσεις συμμετοχής στην Τάμμυ Κοντογιώργου, τηλ. 6977362379, έως 17 Ιανουαρίου διότι η χωρητικότητα του θεάτρου είναι πολύ μικρή. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Βασισμένο στο βιβλίο
«20 Αστικά Μονόπρακτα» της Δώρας Τσόγια, το έργο «Από Σταθμό σε Σταθμό» κάνει πρεμιέρα στις 26 Ιανουαρίου στο «Κακογιάννης».


Στο βιβλίο «20 Αστικά μονόπρακτα» διαβάζουμε: «…είναι συνταγές επικοινωνίας με υλικά μοναξιάς. Είναι μικροί διάλογοι -ενίοτε μονόλογοι- που εκτυλίσσονται σε μια μεγάλη πόλη, όπως η Αθήνα: σε Μετρό, σε στάσεις λεωφορείων, σε πλατείες, σε γραφεία, σε καφέ. Τα Αστικά μονόπρακτα είναι συναντήσεις ανθρώπων σε αναζήτηση άνθρωπου».

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, η Κυριακή Σπανού -η οποία ανέλαβε πρόσφατα (τον Νοέμβριο του 2017) καλλιτεχνική διευθύντρια του «Θεσσαλικού Θεάτρου»- σκηνοθέτησε το έργο το οποίο κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.

Το καστ περιλαμβάνει έξι εξαιρετικούς ηθοποιούς οι οποίοι είναι οι: Σταμάτης Τζελέπης, Βασιλική Δέλιου, Θοδωρής Θεοδωρίδης, Δημήτρης Μάμιος, Αμαλία Νίνου και Τατιάννα Πίττα.


Στο ενημερωτικό σημείωμα της παράστασης διαβάζουμε: Το Μετρό (και ο Ηλεκτρικός) διατρέχει υπόγειες διαδρομές στην πόλη. Τα πρόσωπα που διασταυρώνονται στις πλατφόρμες και τα βαγόνια ανοίγονται αιφνιδίως και αφήνουν να διαφανεί ο δικός τους «υπόγειος» κόσμος των δισταγμών, των φόβων, των επιθυμιών. Το πέρασμα απ' τον «υπόγειο» κόσμο τα μεταμορφώνει. Η φαντασία μιας γυναίκας που παρατηρεί αέναα το πήγαινε-έλα των ανθρώπων μετατρέπει την πραγματικότητα τους σε «ονειροφαντασία» όπου η ανθρωπιά ξαναγίνεται κάτι συγκεκριμένο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου