Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Μοσχάτο: Την ταινία «Close Up» προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 7.45μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές για τον μήνα Ιανουάριο με την ταινία «Close Up» (1990, Έγχρωμο, 98΄) του Αμπάς Κιαροστάμι.
 

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 7.45μμ, στην αυλή της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο.
Προσοχή: Οι προβολές πλέον γίνονται κάθε Κυριακή στις 7.45μμ.


Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Πριν από την προβολή, στις 6.00, η ανοικτή συνέλευση της Κινηματογραφικής Λέσχης θα αποφασίσει τις προβολές των επόμενων μηνών. Όποια και όποιος το επιθυμεί, μπορεί να συμμετάσχει και να προτείνει ταινίες.


Λίγα λόγια για την ταινία:

Ένα από τα πιο συναρπαστικά και ιδιόρρυθμα κινηματογραφικά επιτεύγματα του παγκόσμιου σινεμά από έναν πραγματικά πρωτοπόρο δημιουργό που μας άφησε στις 4 Ιουλίου 2016.

Ο Αμπάς Κιαροστάμι μεταφέρει στον κινηματογράφο μια παράξενη αληθινή ιστορία ενός άνδρα που υποδύθηκε πως είναι ένας υπαρκτός σκηνοθέτης και εξαπάτησε μια οικογένεια πως θα συμμετάσχει στη νέα του ταινία. Η υπόθεση κατέληξε στο δικαστήριο, οι ήρωες της ιστορίας ενσαρκώνονται από τον εαυτό τους, ενώ εμπλέκεται ο ίδιος ο Κιαροστάμι και ο αληθινός δημιουργός Μοχσέν Μαχμαλμπάφ.


Απίθανο σε σύλληψη και ακόμη πιο ιδιοφυές στην απόδοση, συγκαταλέγεται δικαίως στις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Το event στο facebook

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου